Hiába a letelepedési támogatás: még mindig nincs elég fogorvos vidéken

Magyar Hírlap   
  Megosztom
Hiába a letelepedési támogatás: még mindig nincs elég fogorvos vidéken

A praxispályázatok révén mindezek mellett szintén több millió forintos támogatáshoz lehet jutni, így a letelepedési támogatást a legalább tizenkét hónapja betöltetlen praxisok újranyitását segíti.

Az elmúlt évtől már az alapellátó fogorvosok is ugyanolyan támogatást kapnak, mint a háziorvosok, vagyis 2018. március1-től az alapellátást nyújtó fogorvosi szolgáltatók havonta százharmincezer forintnyi rezsitámogatásra jogosultak szolgálatonként- írja a Magyar Hírlap.

A praxispályázatok révén mindezek mellett szintén többmillió forintos támogatáshoz lehet jutni, igy a letelepedési támogatást a legalább tizenkét hónapja betöltetlen praxisok újranyitását segíti.

A letelepedési pályázaton eddig 927,2 millió forintot fizettek ki a nyerteseknek, a nyertes és támogatási szerződést kötő pályázó fogorvosok száma azóta 37 fő.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fogorvos

letelepedés

hellovidek

egészségügy