Hiába a letelepedési támogatás: még mindig nincs elég fogorvos vidéken

Magyar Hírlap   
  Megosztom
Hiába a letelepedési támogatás: még mindig nincs elég fogorvos vidéken

A praxispályázatok révén mindezek mellett szintén több millió forintos támogatáshoz lehet jutni, így a letelepedési támogatást a legalább tizenkét hónapja betöltetlen praxisok újranyitását segíti.

Az elmúlt évtől már az alapellátó fogorvosok is ugyanolyan támogatást kapnak, mint a háziorvosok, vagyis 2018. március1-től az alapellátást nyújtó fogorvosi szolgáltatók havonta százharmincezer forintnyi rezsitámogatásra jogosultak szolgálatonként- írja a Magyar Hírlap.

A praxispályázatok révén mindezek mellett szintén többmillió forintos támogatáshoz lehet jutni, igy a letelepedési támogatást a legalább tizenkét hónapja betöltetlen praxisok újranyitását segíti.

A letelepedési pályázaton eddig 927,2 millió forintot fizettek ki a nyerteseknek, a nyertes és támogatási szerződést kötő pályázó fogorvosok száma azóta 37 fő.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fogorvos

letelepedés

hellovidek

egészségügy