Hiába a letelepedési támogatás: még mindig nincs elég fogorvos vidéken

Magyar Hírlap   
  Megosztom
Hiába a letelepedési támogatás: még mindig nincs elég fogorvos vidéken

A praxispályázatok révén mindezek mellett szintén több millió forintos támogatáshoz lehet jutni, így a letelepedési támogatást a legalább tizenkét hónapja betöltetlen praxisok újranyitását segíti.

Az elmúlt évtől már az alapellátó fogorvosok is ugyanolyan támogatást kapnak, mint a háziorvosok, vagyis 2018. március1-től az alapellátást nyújtó fogorvosi szolgáltatók havonta százharmincezer forintnyi rezsitámogatásra jogosultak szolgálatonként- írja a Magyar Hírlap.

A praxispályázatok révén mindezek mellett szintén többmillió forintos támogatáshoz lehet jutni, igy a letelepedési támogatást a legalább tizenkét hónapja betöltetlen praxisok újranyitását segíti.

A letelepedési pályázaton eddig 927,2 millió forintot fizettek ki a nyerteseknek, a nyertes és támogatási szerződést kötő pályázó fogorvosok száma azóta 37 fő.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fogorvos

letelepedés

hellovidek

egészségügy