Itt az újabb támogatás: milliárdokból fejleszthetnek a magyar borászok

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az újabb támogatás: milliárdokból fejleszthetnek a magyar borászok

November végéig igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet értelmében

A jogszabály mintegy 14 milliárd forint keretösszeget határozott meg, ebből a gazdálkodók – az első benyújtási időszak (február 15-28.) alatt- mintegy 8 milliárd forint támogatást igényeltek a rendelkezésre álló keretből - tájékoztatta a HelloVidéket az Agrárminisztérium.

A szerkezetátalakítási terveket a helyi termelői közösségek készítették el az idén minden oltalom alatt álló eredet-megjelöléshez és földrajzi jelzéshez.

Minden egyéni kérelmet a rendeletben meghatározott szempontok szerint pontoznak. Az elérhető 40 pontból a kérelemnek legalább 21 pontot el kell érnie ahhoz, hogy a benyújtott terv elfogadható legyen. Az egyéni tervek elbírálásakor nem szempont azok beérkezésének sorrendje.

Amennyiben a kérelemben régi ültetvény kivágását is megjelölik, úgy az azzal összefüggő munkálatokat csak annak helyszíni szemléjét követően lehet megkezdeni.

A Magyar Államkincstár a most benyújtható egyéni terveket 2019. március közepéig bírálja el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szőlő

gazdaság

hellovidek

támogatás