Újra beindul a pénzosztás: ajándékmilliókra pályázhatnak a magyar gazdák

HelloVidék   
  Megosztom
Újra beindul a pénzosztás: ajándékmilliókra pályázhatnak a magyar gazdák

A rendelkezésre álló vidékfejlesztési források mentén, összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új pályázati felhívást jelentetett meg az Agrárminisztérium - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A támogatások az élelmiszer-feldolgozás, a borászat, az ökológiai gazdálkodás és a kiskérődző-tejágazat modernizációját és szerkezetátalakítását szolgálják.

Az ökológiai gazdálkodást folytatók számára 12 milliárd forint keretösszegű felhívás jelent meg, legutóbb 2016-ban volt lehetőségük a gazdáknak ilyen jellegű támogatáshoz jutni. Két éve az akkori irányító hatóság közel 2200 kérelmet finanszírozott, akkor összesen 62 milliárd forintnyi támogatásra tehettek szert az ökogazdálkodók.

Az se csüggetjen, aki juh- és kecskeágazatban tevékenykedik: a kiskérődő-tejágazat szervezetalakítását kísérő támogatásra 680 millió forintot csoportosított át a tárca.

Az említett vidékfejlesztési pályázatok esetében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. december 1-től nyílik lehetősége a gazdálkodóknak.

Magasabb, 50 milliárd forintnyi keretösszegű pályázatot hirdetetett az Agrárminisztérium az élelmiszeripar és a borászat fejlesztésére. A korábbi pályázati összegek alapján szembetűnő, hogy ez a terület kiemelt statégiai fontosságú: az Irányító Hatóság már közel 150 millió forint támogatás elosztásáról döntött az ágazati szereplők részére. A mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások sikeres megvalósítását szolgáló pályázatok 2019. január 2-től nyújthatóak be.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon lehet tájékozódni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár

mezőgazdaság

gazdaság

vidékfejlesztés

állattenyésztés

élelmiszer-feldolgozás

borászat

ökogazdálkodás

kecske

juh