Újra beindul a pénzosztás: ajándékmilliókra pályázhatnak a magyar gazdák

HelloVidék   
  Megosztom
Újra beindul a pénzosztás: ajándékmilliókra pályázhatnak a magyar gazdák

A rendelkezésre álló vidékfejlesztési források mentén, összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új pályázati felhívást jelentetett meg az Agrárminisztérium - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A támogatások az élelmiszer-feldolgozás, a borászat, az ökológiai gazdálkodás és a kiskérődző-tejágazat modernizációját és szerkezetátalakítását szolgálják.

Az ökológiai gazdálkodást folytatók számára 12 milliárd forint keretösszegű felhívás jelent meg, legutóbb 2016-ban volt lehetőségük a gazdáknak ilyen jellegű támogatáshoz jutni. Két éve az akkori irányító hatóság közel 2200 kérelmet finanszírozott, akkor összesen 62 milliárd forintnyi támogatásra tehettek szert az ökogazdálkodók.

Az se csüggetjen, aki juh- és kecskeágazatban tevékenykedik: a kiskérődő-tejágazat szervezetalakítását kísérő támogatásra 680 millió forintot csoportosított át a tárca.

Az említett vidékfejlesztési pályázatok esetében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. december 1-től nyílik lehetősége a gazdálkodóknak.

Magasabb, 50 milliárd forintnyi keretösszegű pályázatot hirdetetett az Agrárminisztérium az élelmiszeripar és a borászat fejlesztésére. A korábbi pályázati összegek alapján szembetűnő, hogy ez a terület kiemelt statégiai fontosságú: az Irányító Hatóság már közel 150 millió forint támogatás elosztásáról döntött az ágazati szereplők részére. A mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások sikeres megvalósítását szolgáló pályázatok 2019. január 2-től nyújthatóak be.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon lehet tájékozódni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár

mezőgazdaság

gazdaság

vidékfejlesztés

állattenyésztés

élelmiszer-feldolgozás

borászat

ökogazdálkodás

kecske

juh