Újra beindul a pénzosztás: ajándékmilliókra pályázhatnak a magyar gazdák

HelloVidék   
  Megosztom
Újra beindul a pénzosztás: ajándékmilliókra pályázhatnak a magyar gazdák

A rendelkezésre álló vidékfejlesztési források mentén, összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új pályázati felhívást jelentetett meg az Agrárminisztérium - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A támogatások az élelmiszer-feldolgozás, a borászat, az ökológiai gazdálkodás és a kiskérődző-tejágazat modernizációját és szerkezetátalakítását szolgálják.

Az ökológiai gazdálkodást folytatók számára 12 milliárd forint keretösszegű felhívás jelent meg, legutóbb 2016-ban volt lehetőségük a gazdáknak ilyen jellegű támogatáshoz jutni. Két éve az akkori irányító hatóság közel 2200 kérelmet finanszírozott, akkor összesen 62 milliárd forintnyi támogatásra tehettek szert az ökogazdálkodók.

Az se csüggetjen, aki juh- és kecskeágazatban tevékenykedik: a kiskérődő-tejágazat szervezetalakítását kísérő támogatásra 680 millió forintot csoportosított át a tárca.

Az említett vidékfejlesztési pályázatok esetében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. december 1-től nyílik lehetősége a gazdálkodóknak.

Magasabb, 50 milliárd forintnyi keretösszegű pályázatot hirdetetett az Agrárminisztérium az élelmiszeripar és a borászat fejlesztésére. A korábbi pályázati összegek alapján szembetűnő, hogy ez a terület kiemelt statégiai fontosságú: az Irányító Hatóság már közel 150 millió forint támogatás elosztásáról döntött az ágazati szereplők részére. A mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások sikeres megvalósítását szolgáló pályázatok 2019. január 2-től nyújthatóak be.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon lehet tájékozódni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár

mezőgazdaság

gazdaság

vidékfejlesztés

állattenyésztés

élelmiszer-feldolgozás

borászat

ökogazdálkodás

kecske

juh