Iskolapad: semmi más nem mentheti meg a magyar kisvállalkozásokat

MTI   
  Megosztom
Iskolapad: semmi más nem mentheti meg a magyar kisvállalkozásokat

Fejleszteni kell a kis- és közepes vállalkozásokat, növelni kell a hatékonyságukat, a magyar gazdaság növekedésének fenntartása érdekében. Ebben a folyamatban pedig fontos szerepet játszik a kkv-k munkavállalóinak a képzése

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) által indított "Munkahelyi képzések támogatása mikro, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok munkavállalói számára" című projekt pedig pont a dolgozók képzésére nyújt lehetőséget - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Magyarországon a gazdaság nagy részét a kkv-k adják, amelyek egyúttal a nagyvállalkozások beszállítói is, éppen ezért nem csupán az államnak, de a nagyvállalkozásoknak is érdeke, hogy a beszállítóik könnyedén tudjanak technológiát váltani, tudjanak alkalmazkodni az újításokhoz– emelte ki a helyettes államtitkár.

Az NSZFH által irányított projekt pont abban nyújt segítséget, hogyan tudják a nagyvállalatok munkavállalóik számára tartott képzésekbe bevonni beszállítói partnereik (kkv-k) dolgozóit. A helyettes államtitkár szerint ezek a képzések az élethosszig tartó tanulás eszméjét erősítik az emberekben.

A projekt a gazdaság versenyképességének megőrzését, a vállalkozások versenyképességének támogatását szolgálja, illetve az a célja, hogy hozzájáruljon a munkaerőpiac igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkavállalók képzéséhez - mondta a hivatal projektirányítási főigazgató-helyettese.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gadaságfejlesztés

hellovidek

kkv