Lesz mit enniük? Veszélyben a következő generáció!

HelloVidék   
  Megosztom
Lesz mit enniük? Veszélyben a következő generáció!

A Guelph Egyetem legújabb felmérése szerint jelenleg nem termelünk elég gyümölcsöt és zöldséget ahhoz, hogy a bolygó teljes népessége egészségesen tudjon étkezni.

A kutatócsapat a globális mezőgazdasági adatokat vetette össze az ajánlott tápanyag fogyasztási irányelvekkel és lényeges különbséget találtak a kettő között

- írja az arsratio.

A kutatáshoz a tudósok a Harvard Egyetem által készített egészséges étrendre vonatkozó irányelveket vették alapul, ami szerint az étrendünk nagyjából felét zöldségeknek és gyümölcsöknek, negyedét gabonaféléknek és a maradék negyedét fehérjéknek, zsíroknak és tejtermékeknek kellene kitennie.

A kutatók szerint komoly problémát jelent, hogy a fejlődő országokban egyre nagyobb szerepet kap a szénhidrátok termelése, mivel azzal könnyebben nagyobb embertömeget tudnak etetni.

Ez a probléma abból ered, hogy a fejlett országoknak sokkal hosszabb idejük volt arra, hogy egy fenntartható modern mezőgazdaságot alkaítsanak ki, illetve mezőgazdasági kutatásokra is nagyobb pénzeket költöttek, amivel viszont a termelésüket a gabonafélék és a kukorica irányában tolták el a gyümölcsök és zöldségek termesztésének irányából- mivel azokban nagyobb hozamot tudtak elérni.

A 21.század egyik legnagyobb kihívása a következő generáció élelem ellátásának megteremtése lehet, úgy , hogy ezzel ne okozzunk visszafordíthatatlan károkat a környezetünkben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

egészség

hellovidek

gazdaság

zöldség

gyümölcs