Lesz mit enniük? Veszélyben a következő generáció!

HelloVidék   
  Megosztom
Lesz mit enniük? Veszélyben a következő generáció!

A Guelph Egyetem legújabb felmérése szerint jelenleg nem termelünk elég gyümölcsöt és zöldséget ahhoz, hogy a bolygó teljes népessége egészségesen tudjon étkezni.

A kutatócsapat a globális mezőgazdasági adatokat vetette össze az ajánlott tápanyag fogyasztási irányelvekkel és lényeges különbséget találtak a kettő között

- írja az arsratio.

A kutatáshoz a tudósok a Harvard Egyetem által készített egészséges étrendre vonatkozó irányelveket vették alapul, ami szerint az étrendünk nagyjából felét zöldségeknek és gyümölcsöknek, negyedét gabonaféléknek és a maradék negyedét fehérjéknek, zsíroknak és tejtermékeknek kellene kitennie.

A kutatók szerint komoly problémát jelent, hogy a fejlődő országokban egyre nagyobb szerepet kap a szénhidrátok termelése, mivel azzal könnyebben nagyobb embertömeget tudnak etetni.

Ez a probléma abból ered, hogy a fejlett országoknak sokkal hosszabb idejük volt arra, hogy egy fenntartható modern mezőgazdaságot alkaítsanak ki, illetve mezőgazdasági kutatásokra is nagyobb pénzeket költöttek, amivel viszont a termelésüket a gabonafélék és a kukorica irányában tolták el a gyümölcsök és zöldségek termesztésének irányából- mivel azokban nagyobb hozamot tudtak elérni.

A 21.század egyik legnagyobb kihívása a következő generáció élelem ellátásának megteremtése lehet, úgy , hogy ezzel ne okozzunk visszafordíthatatlan károkat a környezetünkben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

egészség

hellovidek

gazdaság

zöldség

gyümölcs