Lesz mit enniük? Veszélyben a következő generáció!

HelloVidék   
  Megosztom
Lesz mit enniük? Veszélyben a következő generáció!

A Guelph Egyetem legújabb felmérése szerint jelenleg nem termelünk elég gyümölcsöt és zöldséget ahhoz, hogy a bolygó teljes népessége egészségesen tudjon étkezni.

A kutatócsapat a globális mezőgazdasági adatokat vetette össze az ajánlott tápanyag fogyasztási irányelvekkel és lényeges különbséget találtak a kettő között

- írja az arsratio.

A kutatáshoz a tudósok a Harvard Egyetem által készített egészséges étrendre vonatkozó irányelveket vették alapul, ami szerint az étrendünk nagyjából felét zöldségeknek és gyümölcsöknek, negyedét gabonaféléknek és a maradék negyedét fehérjéknek, zsíroknak és tejtermékeknek kellene kitennie.

A kutatók szerint komoly problémát jelent, hogy a fejlődő országokban egyre nagyobb szerepet kap a szénhidrátok termelése, mivel azzal könnyebben nagyobb embertömeget tudnak etetni.

Ez a probléma abból ered, hogy a fejlett országoknak sokkal hosszabb idejük volt arra, hogy egy fenntartható modern mezőgazdaságot alkaítsanak ki, illetve mezőgazdasági kutatásokra is nagyobb pénzeket költöttek, amivel viszont a termelésüket a gabonafélék és a kukorica irányában tolták el a gyümölcsök és zöldségek termesztésének irányából- mivel azokban nagyobb hozamot tudtak elérni.

A 21.század egyik legnagyobb kihívása a következő generáció élelem ellátásának megteremtése lehet, úgy , hogy ezzel ne okozzunk visszafordíthatatlan károkat a környezetünkben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

egészség

hellovidek

gazdaság

zöldség

gyümölcs