Kiderült, hova viszik a magyar gazdák a legtöbb szarvasmarhát

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, hova viszik a magyar gazdák a legtöbb szarvasmarhát

Változik a magyar szarvasmarha-kivitel; az állattartók egyre több állatot adnak el a hajdani jugoszláv és szovjet területeken, de még mindig domináns szerep jut a török piacnak – írja a Magyar Idők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2018 első nyolc hónapjában Magyarország élőmarha-exportja öt százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Törökországba irányuló export csökkenésének oka a gyengülő török gazdaság és a líra elértéktelenedése, így a törököknek túl drágává vált a szarvasmarha. Egyre nagyobb erőkkel vannak jelen a piacon a csehek, a szlovákok és a románok is, akik jóval alacsonyabb áron kínálják állataikat, nyilatkozta Márton István, a Magyar Hereford-, Angus-, Galloway-tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető igazgató továbbá felhívta arra is a figyelmet, hogy az árak nincsenek kőbe vésve, azokat a kereslet-kínálat határozza meg, és ezt a magyar állattenyésztőknek is szem előtt kell tartaniuk.

Idén a korábbinál 150 forinttal alacsonyabbak a kilónkénti átvételi árak, de aki túl akar adni az áruján, az még ma is reális árat kaphat érte.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szarvasmarha

export