Kiderült, hova viszik a magyar gazdák a legtöbb szarvasmarhát

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, hova viszik a magyar gazdák a legtöbb szarvasmarhát

Változik a magyar szarvasmarha-kivitel; az állattartók egyre több állatot adnak el a hajdani jugoszláv és szovjet területeken, de még mindig domináns szerep jut a török piacnak – írja a Magyar Idők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2018 első nyolc hónapjában Magyarország élőmarha-exportja öt százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Törökországba irányuló export csökkenésének oka a gyengülő török gazdaság és a líra elértéktelenedése, így a törököknek túl drágává vált a szarvasmarha. Egyre nagyobb erőkkel vannak jelen a piacon a csehek, a szlovákok és a románok is, akik jóval alacsonyabb áron kínálják állataikat, nyilatkozta Márton István, a Magyar Hereford-, Angus-, Galloway-tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető igazgató továbbá felhívta arra is a figyelmet, hogy az árak nincsenek kőbe vésve, azokat a kereslet-kínálat határozza meg, és ezt a magyar állattenyésztőknek is szem előtt kell tartaniuk.

Idén a korábbinál 150 forinttal alacsonyabbak a kilónkénti átvételi árak, de aki túl akar adni az áruján, az még ma is reális árat kaphat érte.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szarvasmarha

export