Kiderült, hova viszik a magyar gazdák a legtöbb szarvasmarhát

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, hova viszik a magyar gazdák a legtöbb szarvasmarhát

Változik a magyar szarvasmarha-kivitel; az állattartók egyre több állatot adnak el a hajdani jugoszláv és szovjet területeken, de még mindig domináns szerep jut a török piacnak – írja a Magyar Idők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2018 első nyolc hónapjában Magyarország élőmarha-exportja öt százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Törökországba irányuló export csökkenésének oka a gyengülő török gazdaság és a líra elértéktelenedése, így a törököknek túl drágává vált a szarvasmarha. Egyre nagyobb erőkkel vannak jelen a piacon a csehek, a szlovákok és a románok is, akik jóval alacsonyabb áron kínálják állataikat, nyilatkozta Márton István, a Magyar Hereford-, Angus-, Galloway-tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető igazgató továbbá felhívta arra is a figyelmet, hogy az árak nincsenek kőbe vésve, azokat a kereslet-kínálat határozza meg, és ezt a magyar állattenyésztőknek is szem előtt kell tartaniuk.

Idén a korábbinál 150 forinttal alacsonyabbak a kilónkénti átvételi árak, de aki túl akar adni az áruján, az még ma is reális árat kaphat érte.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szarvasmarha

export