Nincs utánpótlás: nem csak nálunk van baj, hanem egész Európában

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs utánpótlás: nem csak nálunk van baj, hanem egész Európában

Lehet, hogy akár harmadával is többet kell fizetni év végén a zöldségfélékért. Nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát szélsőséges időjárás jellemezte idén, ami rendkívül kedvezőtlenül érintette az idei termést – írja a Veol.

A szélsőséges időjárás ebben az esztendőben nagyon megviselte a zöldségféléket – derült ki Ledó Ferenc, a Zöldség-Gyümölcs Terméktanács elnöke tájékoztatójából.

Az elnök azt mondta, hogy az idei áprilisi, illetve májusi szokatlan meleg nem kedvezett a magok kikelésének, majd a július végi, valamint augusztusi kánikula ugyancsak megpecsételte a növények sorsát, s ezzel az árukat is.

Őstermelők és szakemberek szerint – ahogy a készletek fogynak – az elmúlt évhez képest az említett okok miatt akár harmadával is drágulhat a sárgarépa, a hagyma és a káposztafélék, erre még az ünnepek előtt lehet számítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mezőgazdaság

zöldség