Nincs utánpótlás: nem csak nálunk van baj, hanem egész Európában

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs utánpótlás: nem csak nálunk van baj, hanem egész Európában

Lehet, hogy akár harmadával is többet kell fizetni év végén a zöldségfélékért. Nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát szélsőséges időjárás jellemezte idén, ami rendkívül kedvezőtlenül érintette az idei termést – írja a Veol.

A szélsőséges időjárás ebben az esztendőben nagyon megviselte a zöldségféléket – derült ki Ledó Ferenc, a Zöldség-Gyümölcs Terméktanács elnöke tájékoztatójából.

Az elnök azt mondta, hogy az idei áprilisi, illetve májusi szokatlan meleg nem kedvezett a magok kikelésének, majd a július végi, valamint augusztusi kánikula ugyancsak megpecsételte a növények sorsát, s ezzel az árukat is.

Őstermelők és szakemberek szerint – ahogy a készletek fogynak – az elmúlt évhez képest az említett okok miatt akár harmadával is drágulhat a sárgarépa, a hagyma és a káposztafélék, erre még az ünnepek előtt lehet számítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mezőgazdaság

zöldség