Új szabályok az adózásban: januártól már így kell csinálni!

MTI   
  Megosztom
Új szabályok az adózásban: januártól már így kell csinálni!

A gazdálkodó szervezetek január elsejétől kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) - mondta Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, viszont az szja-bevallásokban felajánlott egy százalékot fogadó alapítványok, illetve egyesületek is kötelesek cégkaput létrehozni.

A cégkapuval még nem rendelkező gazdálkodási szervezetek előtt két fontos feladat áll január elseje előtt, egyrészt regisztrálnia kell a céget annak képviselője, másrészt ki kell osztani a hozzáférési jogosultságokat a cégkapu intézőinek.

A cégkapura itt lehet regisztrálni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

cégkapu

nav

adó

adóbevallás