Belerokkan a Posta a karácsonyi rohamba: külsős dolgozókat bérelnek

HelloVidék   
  Megosztom
Belerokkan a Posta a karácsonyi rohamba: külsős dolgozókat bérelnek

2018-ban összességében akár 20 százalékkal is több lehet a kézbesítendő csomag, illetve árutartalmú küldemény; ez gyakorlatilag az e-kereskedelem növekedésének köszönhetően egyre többen vásárolnak online, boltba csak akkor mennek, amikor megnézik a kiszemelt terméket - írja az infostart.hu.

Mint minden évben, idén is nagy rohamra számít év végén a Magyar Posta, ezért extra kapacitásokat, plusz csomagraktárakat és kölcsönzött munkaerőt is bevet a nagy hajrában.

Az év végi megnövekedett forgalom, - ami az online akciókkal függ össze - novemberben indul és karácsonyig tart. Idén 20 százalékkal több csomag várható mint tavaly, ez az e-kereskedelem térhódításának tudható be.

Tavaly hárommillióan vásároltak az interneten keresztül, és egy vásárló átlagosan tízszer rendelt

- mondta a Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője. Ez azt jelenti, hogy tavaly 30 millió terméket kellett kiszállítani, ennek a nagy része év végén érkezett.

Október elején üzembe állítottunk egy új, automata csomagfeldolgozó rendszert, amelynek a kapacitása háromszor akkora, mint a korábbié. Hatvan postán extra kapacitást építettünk ki, kifejezetten csomagátvételre. A létszámot is bővítjük és bérelt munkaerőt is alkalmazunk,
elsősorban a csomagfeldogozásban

- sorolta a szóvivő, majd hozzátette, hogy több csomagautomata is szolgálatba állt a legforgalmasabb pontokon. A szakember kiemelte, hogy a csomag kézbesítési ideje alapvetően nem a postától függ, hanem attól, amit a webáruház vállal, ugyanakkor ha valaki külföldről rendel, több hetes szállítási idővel kell számolnia.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

gazdaság

ajándék

karácsony

levél

csomag

csomagküldés

online vásárlás