Egyre többet költenek minőségi pezsgőre a magyarok

Világgazdaság   
  Megosztom
Egyre többet költenek minőségi pezsgőre a magyarok

A magyarok még mindig az édes pezsgőt részesítik előnyben és még mindig az év utolsó két hónapjára koncentrálódik a vásárlás, de a fogyasztók négy-öt éve egyre tudatosabban döntenek a jó minőségű, ámde magasabb árfekvésű pezsgők mellett – mondta a Világgazdaságnak Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

A magyarok – tette hozzá – még mindig az édes pezsgőt preferálják, de a Törley Pincészetnél a hazai értékesítésen belül 60 százalék alá csökkent az édes pezsgők aránya. Habár egyértelmű az elmozdulás a száraz, félszáraz ízek felé is, és nem csak a drágább pezsgők kategóriájában. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a rozé pezsgők is, világviszonylatban a pezsgőpiac közel 10 százalékát uralják.

A cég árbevétele a belföldi pezsgőpiacon érezhetően nőtt 2016-hoz képest, köszönhetően a növekvő eladott mennyiségnek és a fogyasztók elmozdulásának a prémiumtermékek felé.

Az idei évre az árbevételünk további növekedését várjuk, nem utolsósorban a hazai pezsgőpiaci részarányunk további növelése mellett

– emelte ki Kovács György. Hozzátette: az exportértékesítés árbevétele tavaly kismértékben csökkent az előző évihez képest az év végi csúszások miatt, és a teljes árbevétel 33 százalékát tette ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

alkohol

pezsgő

hellovidék

szokás