Itt a bejelentés: 12 milliárdot osztanak szét magyar ökogazdáknak

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: 12 milliárdot osztanak szét magyar ökogazdáknak

5 éven át biztosít jelentős összegeket az október 29-én megjelent, 12 milliárd forintos keretösszegű „Ökológiai gazdálkodásra való áttérés, ökológiai gazdaság fenntartása” című pályázat. Ennek apropójából tart előadássorozatot október 21.-én és 22.-én a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. az ország több városában.

Az elektronikus támogatási kérelmet az ügyfélkapun keresztül 2018. december 1. és december 15. között lehet benyújtani a Magyar Államkincstár MVH internetes oldalán. Az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó kötelezettségvállalási időszak 2019. január 1-től 2023. december 31-ig tart.

A legutóbbi pályázathoz képest történt pár fontos változás: ettől az évtől támogathatóvá vált a csipkebogyó, füge és a kivi is, és a juttatásokat is kisebb változtatásokkal ítélik meg a pályázók számára - mondta el Dr. Roszík Péter, a Magyar Biokultúra Szövetség alelnöke.

A támogatás vissza nem térítendő támogatást jelent, 5 éven át. Az elbírálás hektáralapon történik, és számításaink szerint mintegy 900 gazdaságot érinthet. A 12 milliárd forintos pályázatról a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által szervezett tájékoztató rendezvények keretében kaphatnak három városban felvilágosítást a lehetőségeikről a gazdák.

11.21.-én Budapesten és Győrben, 22-én Nyíregyházán tartják majd azokat az eseményeket, ahol az érdeklődők összes kérdésükre választ kaphatnak. Szó lesz magáról az ökológiai gazdálkodásról, a tapasztalatokról, a szabályozásról és az ellenőrzés – tanúsítás során feltárt hiányosságokról – illetve arról is, pontosan ki és milyen feltételekkel indulhat eredményesen a pályázaton. Bővebb információ a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Nonprofit Kft. honlapján található.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gazdaság

ökogazdálkodás

pályázat