Gigafejlesztés Nógrádban: ilyen gyár még nem volt Európában

MTI   
  Megosztom
Gigafejlesztés Nógrádban: ilyen gyár még nem volt Európában

Flexibilis műanyag csomagolóanyagot gyártó üzemet létesít Rétságon az indiai Flex Films, a beruházás értéke 23 milliárd forint, ehhez a kormány 2,8 milliárd forintos támogatással járul hozzá - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

A modern gyártótechnológiának köszönhetően ez lesz az első gyár Európában, amely flexibilis csomagolóanyagot gyárt. A beruházással a cég 170 új munkahelyet teremt Rétságon. Hozzátette, hogy a Flex Films Ázsia mellett Észak-Amerikában és Afrikában is működtet gyárakat, Európában a magyar lesz a második gyára Lengyelországot követően.

Világszerte 8100 dolgozót alkalmaznak, és 140 országban szolgálnak ki ügyfeleket. Az egyetlen olyan vállalat, amely mind a Pepsi Cola, mind a Coca-Cola számára szállítja saját termékeit, ezek mellett biztosítja olyan termékek csomagolását, mint például a Ferrero Rocher, a Nestlé vagy a L'oreal.

A miniszter kiemelte, hogy a beruházásért komoly regionális verseny volt, a megnyerésében pedig nagy szerepe volt az Invest India és a magyar beruházási ügynökség három évre szóló együttműködési megállapodásának. India mostanra a kilencedik legjelentősebb befektetővé vált Magyarországon.

A beruházásoknak köszönhetően a két ország közötti kétoldalú forgalom is dinamikus bővülésnek indult, ami tavaly 665 millió dollárt tett ki, az idei év első nyolc hónapjában a magyar kivitel 22 százalékkal, a kereskedelmi forgalom pedig 9 százalékkal nőtt - tette hozzá. Kitért arra is, az indiai vállalatok nagy szerepet játszanak abban, hogy a magyar gazdaság a harmadik negyedévben 5 százalékos növekedési ütemet mutatott fel, amely több mint duplája az uniós átlagnak.

Ez azt mutatja, hogy a beruházási trendek és a dinamika fenntartásával reális a célkitűzés, hogy a magyar gazdaság hosszú távon 4 százalék feletti sávban marad. Ebben jelentős szerepe van a műanyagiparnak is, amely az első kilenc hónapban 14 százalékkal bővült, termelési értéke meghaladta az 1700 milliárd forintot, és meghaladja a 42 ezret az ágazatban foglalkoztatottak száma - sorolta. Ashok Kumar Chaturvedi, az Uflex Ltd. tulajdonosa hozzátette, hogy a Flex Films Magyarországról látja majd el az európai és az amerikai piacot. Balla Mihály országgyűlési képviselő elmondta, hogy a beruházás Nógrád megye nyugati felében valósul meg, újabb lehetőséget jelent a térség erősödésére és arra, hogy gazdaságilag fejlettebb legyen

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

beruházás

gyártó üzem

hellovidék

nógrád