192,5 milliárdból újulhat meg a hazai állattartás: mutatjuk, ki kapja a legtöbb pénzt

Magyar Idők   
  Megosztom
192,5 milliárdból újulhat meg a hazai állattartás: mutatjuk, ki kapja a legtöbb pénzt

Jókora összeghez juthatnak az állattartó gazdaságok, a vidékfejlesztési pályázatok keretében eddig csaknem kétszázmilliárd forint európai uniós forrást nyert el az ágazat. Az Agrárminisztériumtól kapott tájékoztatás szerint máig mintegy 4100 kérelmet fogadtak el, a nyertesek így összesen 192,5 milliárd forintot költhetnek el a különböző fejlesztésekre.

A legtöbb kérelem az őshonos állatfajok védelmét célzó kiírásban nyert, a legnagyobb összeget pedig a telepek korszerűsítésére ítélte oda az irányító hatóság –írja a Magyar Idők.

A Vidékfejlesztési program keretében összesen hat beruházási típusú pályázati felhívás jelent meg, amely kifejezetten az állattenyésztési ágazat versenyképességének, hatékonyságának növelését célozza. Ezenkívül egyéb felhívások keretében is forráshoz juthatnak az állattartással foglalkozó gazdaságok.

A szarvasmarhatelepek esetében 624 kérelem nyert eddig, mintegy 38,35 milliárd forintot. Sertéstartók máig 213 esetben pályáztak sikeresen, a beruházásokat összesen 31,13 milliárd forint támogatja. Ennél kicsivel többet, 31,59 milliárd forint európai uniós forrást ítélt oda az irányító hatóság a baromfitelepek korszerűsítésére. Ebből az összegből 249 gazdaság újulhat meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állattenyésztés

gazdaság

agrárminisztérium

pályázat