Ezrek dolgoznának börtönökben: kiderült, mennyit lehet keresni

Világgazdaság   
  Megosztom
Ezrek dolgoznának börtönökben: kiderült, mennyit lehet keresni

Sikeres a büntetés-végrehajtás toborzókampánya, már több mint hatezren jelentkeztek munkára a rendvédelmi szervhez. A kampány e hónap végéig tart - írja a Világgazdaság.

A Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztályának tájékoztatása alapján több mint hatezren jelentkeztek a szervhez október óta. A BVOP jelenleg 8000 munkavállalót foglalkoztat, és a nyitott pozíciók aránya 10 százalék körüli. A parancsnokság októberben indult toborzási kampánya november végéig tart, továbbra is számos munkakörre lehet jelentkezni, mint például biztonsági felügyelő, reintegrációs tiszt, pártfogó felügyelő, vagy szakorvos.

A kampány keretében országjáró roadshow népszerűsíti a hivatást, valamint az ország több településén is működtetnek toborzóirodát. A tapasztalatok szerint a fiatalok és az idősebbek is érdeklődnek a szakma iránt, de a középiskolák végzős osztályainak is tartanak pályaorientációs előadásokat.

A kezdő juttatás tiszthelyettesként bruttó 228 ezer forint, tisztként pedig 330 ezer forint. Ezen kívül a munkavállalók évi 200 ezer forint cafetériára, ruházati, lakhatási és utazási költségtérítésesre, kedvezményes üdülési lehetőségre, mobilflotta-használatra és adott esetben szociális támogatásra is jogosultak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

börtön

büntetés-végrehajtás