Aláírták: indulhat a generációváltás a mezőgazdaságban

HelloVidék   
  Megosztom
Aláírták: indulhat a generációváltás a mezőgazdaságban

Stratégiai megállapodást kötött a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) és a Szent István Egyetem. Legfőbb céljuknak azt tartják, hogy megújítsák a hazai agrárszakképzést, kutatást és felsőoktatást, ezáltal tovább fokozzák az agrárium versenyképességét.

A dokumentumot a NAIK részéről Gyuricza Csaba főigazgató, a Szent István Egyetem részéről Palkovics László rektor látta el kézjegyével. A két intézmény a jövőben kiemelt figyelmet szentel többek között a precíziós gazdálkodási, állattenyésztési, halgazdálkodási, műszaki, kertészeti és szőlészeti élelmiszertudományi és vízgazdálkodási területeken történő hazai tudományos munka erősítésére – a két intézmény közötti együttműködés újjászervezésének.

Lefektették továbbá, hogy a NAIK kutatói a jövőben intenzíven részt vesznek a BSc és MSc hallgató elméleti és gyakorlati képzésében és törekednek a pályázati lehetősége széleskörű kihasználására. Az agrárkutatási központ betekintést enged mindennapos szakmai munkájába, továbbá elfogadja és előnyben részesíti a tantárgyi gyakorlatokra jelentkező SZIE hallgatókat - írja közleményében az Agrárminisztérium.

Nagy István agrárminiszter az eseményen kijelentette, hogy az Agrárminisztérium stratégiai célja a generációváltás a mezőgazdaságban ezért, ebben a szellemben hozták létre a Gödöllői Programot. Ezzel az agrártárca támogatja a korszerű tudás gyakorlatba ültetését, a precíziós gazdálkodás elterjedését, a klímaváltozással kapcsolatos feladatok hatékony ellátását, valamint a kedvezőtlen adottságú területek földhasználatát- tette hozzá a miniszter.

Az Egyetemen folyó kutatás-fejlesztési projektek elősegítik többek között a tudásalapú és versenyképes agrárium kiépítését a gazdasági-társadalmi fejlődés érdekében. A sikeres együttműködés lehetőséget kínál a felsőoktatás és a tudomány területén még több közös kutatási projekt megvalósítására – mondta az egyetem rektora.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

egyetem

mezőgazdaság

továbbképzés

együttműködés

hellovidék

agrárium