Alig bírják a dolgozók: nagyüzem a hazai vágóhidakon

Magyar Idők   
  Megosztom
Alig bírják a dolgozók: nagyüzem a hazai vágóhidakon

Bár a sertéságazatban továbbra sem látni növekedést, a juh, a szarvasmarha és a baromfi esetében is szárnyal az idén a feldolgozás.

A legintenzívebb emelkedés a kacsavágásokban mutatkozott meg az év első kilenc hónapjában, a feldolgozás itt gyakorlatilag megduplázódott tavalyhoz képest.

Kiemelkedően teljesítettek az elmúlt hónapokban a hazai vágóhidak, a sertés kivételével szinte minden ágazatban nőtt a feldolgozás volumene. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) jelentése szerint az első három negyedévben szarvasmarhából 84 600 darabot vágtak le a hazai üzemekben, ami mintegy 11 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet –írja a Magyar Idők.

A levágott állatok 63 százaléka tehén, 23 százaléka pedig bika volt. A statisztika alapján ez utóbbi kategóriában gyorsult a leginkább a feldolgozás, a vágóhidakra 20 százalékkal több bika került, mint egy éve, míg a tehenek vágása 6 százalékkal, az üszőké 19 százalékkal nőtt. A feldolgozás emelkedése mellett az állomány is gyarapodott.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján június elsején a szarvasmarha-összlétszám megközelítette a 880 ezret. Az állomány 2017 júniusa óta 16 ezer, 2017 decembere óta tízezer darabbal nőtt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

feldolgozás

feldolgozóipar

vágóhíd

hellovidék

gazdaság