Alig bírják a dolgozók: nagyüzem a hazai vágóhidakon

Magyar Idők   
  Megosztom
Alig bírják a dolgozók: nagyüzem a hazai vágóhidakon

Bár a sertéságazatban továbbra sem látni növekedést, a juh, a szarvasmarha és a baromfi esetében is szárnyal az idén a feldolgozás.

A legintenzívebb emelkedés a kacsavágásokban mutatkozott meg az év első kilenc hónapjában, a feldolgozás itt gyakorlatilag megduplázódott tavalyhoz képest.

Kiemelkedően teljesítettek az elmúlt hónapokban a hazai vágóhidak, a sertés kivételével szinte minden ágazatban nőtt a feldolgozás volumene. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) jelentése szerint az első három negyedévben szarvasmarhából 84 600 darabot vágtak le a hazai üzemekben, ami mintegy 11 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet –írja a Magyar Idők.

A levágott állatok 63 százaléka tehén, 23 százaléka pedig bika volt. A statisztika alapján ez utóbbi kategóriában gyorsult a leginkább a feldolgozás, a vágóhidakra 20 százalékkal több bika került, mint egy éve, míg a tehenek vágása 6 százalékkal, az üszőké 19 százalékkal nőtt. A feldolgozás emelkedése mellett az állomány is gyarapodott.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján június elsején a szarvasmarha-összlétszám megközelítette a 880 ezret. Az állomány 2017 júniusa óta 16 ezer, 2017 decembere óta tízezer darabbal nőtt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

feldolgozás

feldolgozóipar

vágóhíd

hellovidék

gazdaság