Vége: ez volt az utolsó nap, hogy nem kell fizetnie a magyar gazdáknak

MTI   
  Megosztom
Vége: ez volt az utolsó nap, hogy nem kell fizetnie a magyar gazdáknak

Lezárult a tartósan vízhiányos időszak, amely augusztus 15-től volt érvényben - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az öntözési, halgazdálkodási és rizstermelési vízhasználat vízmennyisége után a 2018. augusztus 15. és 2018. november 30. közötti időszakban nem kell a vízfelhasználónak vízkészletjárulékot fizetni.

A tartósan vízhiányos időszakra vonatkozó járulékfizetési mentességről a vízgazdálkodásról szóló 1995-ös törvény rendelkezik, amely alapján a tartósan vízhiányos időszak várható kezdetét és végét a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével a vízgazdálkodásért felelős miniszter állapítja meg.

A NAK közleménye szerint a vízkészletjárulék adatszolgáltatásban fel kell tüntetni a vízkészletjárulék-kedvezmény ideje alatt mért vagy számított vízmennyiséget is.

A közleményben megjegyzik, hogy a mezőgazdasági vízgazdálkodásban több esetben sem kell a vízhasználónak vízkészletjárulékot fizetnie.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

agrárium

mezőgazdaság

hellovidék

vízhiány

gazdálkodás

termőföld