Kiderült a különbség: mennyit hagyunk ott a játékboltokban és mennyit online

Világgazdaság   
  Megosztom
Kiderült a különbség: mennyit hagyunk ott a játékboltokban és mennyit online

A játékpiacnak is kedvező a kiszámítható és stabil makrogazdasági környezet, amelynek hatására a belső fogyasztás is megélénkül. Ezt támasztja alá, hogy korábban évekig 40-45 milliárd forintos nagyságú volt a hazai játékpiac, jelenleg viszont iparági becslések szerint csaknem évi 50 milliárdos. A Formatex az idén jóval a piaci átlag felett, 12 százalékkal növelheti meg a tavaly 4,5 milliárd forintos nettó árbevételét.

Ez a bolthálózat és az online értékesítésünk bővülésén kívül abból áll, hogy a környező országokban is jelen lévő kiskereskedelmi láncokkal szorosabbra fűztük a kapcsolatot és megerősítettük a lengyelországi disztribúciót. A hipermarketek mellett a játékszaküzletekkel is együttműködünk – mondta a Világgazdaságnak Borhi János, a Formatex ügyvezetője.

A hagyományos értékesítésnek is legalább a 60 százalékát hozza az október-decemberi időszak, a webes forgalomnak pedig a háromnegyedét. Az ünnepekhez közeledve több nagyobb értékű ajándékot visznek haza, mint év közben, így nem meglepő, hogy az átlagos kosárérték is több ezer forinttal ugrik meg:

– fejtette ki a Formatex ügyvezetője.

Az is elárulta: a következő években akár újabb tizenöt-húsz munkatársat is felvehetünk, amit a további lengyelországi terjeszkedésünk mellett a hazai üzlethálózatunk bővítése is indokolt. Jelenleg közel százharminc főt foglalkoztatunk. A játékpiacon csak az lehet sikeres, aki többet fordít innovációra, mint a versenytársak.

Mivel a távol-keleti játékgyártókkal dollárban számolnak el a forgalmazók, a hosszabb távon jósolt 250 forintos árfolyam esetén 10-15 százalékkal is olcsóbbak lehetnek Magyarországon a játékok - mondta Bohri János.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

játék

karácsony

vásárlás

bolt

hellovidék