Erről a vidéki egyetemről kerülnek ki a legjobb vegyészmérnökök

MTI   
  Megosztom
Erről a vidéki egyetemről kerülnek ki a legjobb vegyészmérnökök

A világ 150 legjobb vegyészmérnöki képzést nyújtó intézménye közé sorolta a veszprémi Pannon Egyetemet az Academic Ranking of World Universities (ARWU) által 2003 óta minden évben összeállított és közzétett Shanghai Ranking.

Egyebek mellett a tudományos publikációk számának és tudományos értékének figyelembevételével összeállított nemzetközi lista szerint vegyészmérnöki tudományterületen a Pannon Egyetem egyedüli magyar és legjobb kelet-európai egyetemként került a világ legjobb képzőhelyei közé.

Az intézmény közleményében az oktatás színvonala mellett az elért kutatási eredményeknek, a tudományos publikációk kimagasló számának és minőségének, valamint a kiterjedt és hatékony vállalati együttműködéseinek tulajdonítja a sikert.

Ez az eredmény jó példát mutat és mércét állít a magyarországi és a kelet-európai felsőoktatási tér többi, vegyészmérnöki képzésben érintett szereplőjének, ugyanakkor egyértelmű és fontos visszajelzés a hazai vegyipari cégeknek

- idézi a közlemény a brit vegyészmérnöki kamara által is akkreditált intézmény rektorát, Gelencsér Andrást.

Az oktatói és kutatói eredményekhez jelentős mértékben hozzájárulnak az egyetem szakmai együttműködő partnerei - a BorsodChem Zrt., a Mol-csoport, a Richter Gedeon Nyrt. és a Sanofi Zrt. -, amelyek Magyarország és a térség meghatározó és innovatív vegyipari nagyvállalatai, és "a végzős hallgatók biztos munkaadói" - írták.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

felsőoktatás

oktatás

egyetem

pannon egyetem

vegyészmérnök

vegyész