Mutatjuk, milyenek lesznek az új saját gyártású MÁV InterCity+ kocsik

Magyar Idők   
  Megosztom
Mutatjuk, milyenek lesznek az új saját gyártású MÁV InterCity+ kocsik

Még az idén forgalomba áll hat saját gyártású IC+ vasúti személykocsi, jövő tavasszal pedig további tizennégy. Hamarosan megrendelnek újabb nyolc KISS emeletes motorvonatot. Az országos közlekedési EgyJegy-rendszert a kormányzat a vasúttársaság által kidolgozott elektronikus jegyértékesítési rendszer alapjain fejleszti ki - mondta el la Magyar Idők kérésére Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója.

Az első IC+ kocsik prototípusaival már 2015-ben találkozhatott az utazóközönság, a MÁV saját gyártású vasúti személykocsijai azonban azóta sem álltak forgalomba. A Magyar Idők megkérdezte a vállalat vezérigazgatóját, Csépke Andrást, hogy hol tart a sorozatgyártással a szolnoki gyár.

Csépke András elárulta, hogy a tervek szerint 20 nemzetközi forgalomra tervezett jármű fog a sínekre állni májusban, melyek közül 16 már készen van, három pedig a hatósági futópróbákat végzi. Május után belföldre is elkezdődik az új kocsik gyártása:

Ezek az új sajátgyártású IC+ kocsik 200 km/órás sebességre lesznek képesek, és harmadannyiba kerülnek, mint más, Európában gyártott kocsik.

Jövőre állnak forgalomba a KISS emeletes vonatok is, ezek eleinte az elővárosi forgalmat fogják kiszolgálni, de hétvégén és nyaranta a Balatonon és az ország más részein is feltűnhetnek. Ezek a vonatok 600 férőhelyesek, valamint korszerű, energiatakarékos és környezetbarát utazást ígérnek.

A vezérigazgató azt is elárulta a lapnak, hogy a Televonat sikerén felbuzdulva országos hálózattá szeretnék fejleszteni a jelenleg Nyíregyháza-Debrecen-Budapest vonalon működő járatot. A Televonat egyelőre csak vasárnaponként jár, a jegy pedig olcsóbb, mintha autómegosztó szolgáltatást választanának az utasok. A MÁV tájékoztatása szerint ezek a járatok korszerű motorvonatokkal működnek, és a vonatok gazdaságosan üzemeltethetőek, mivel eddig mindig elfogytak a jegyek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vasút

vonat

máv

kiss

flirt

intercity

emeletes vonat