Élvonalban jár Magyarország a vetőmag-előállításban

MTI   
  Megosztom
Élvonalban jár Magyarország a vetőmag-előállításban

Magyarország a világ hatodik legjelentősebb vetőmag-előállítója. A szántóföldi növények esetében minden olyan vetőmagtételt fémzárolni kell, amely köztermesztésbe, illetve továbbszaporításra kerül, vagy kivitelre szánják.

Több fémzárolt vetőmag került idén a földbe - írta csütörtöki számában a Világgazdaság az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatait idézve.

Az itthon előállított, fémzárolt vetőmag mennyisége tavaly összesen 316,3 ezer tonnát tett ki - derül ki az adatokból.

A magyar vetőmag-kereskedelemben évente közel száz faj 1500 fajtáját forgalmazzák, éves szinten mintegy 100 milliárd forintos forgalmat tesz ki az értékesítés. Az eladások felét a kukorica, a napraforgó és az őszi káposztarepce adja.

Magyarország a világ hatodik legjelentősebb vetőmag-előállítója, évente csaknem 100 ezer tonna vetőmagot értékesít a külpiacokon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vetőmag

mezőgazdaság

termesztés

hellovidék

agrárium