Élvonalban jár Magyarország a vetőmag-előállításban

MTI   
  Megosztom
Élvonalban jár Magyarország a vetőmag-előállításban

Magyarország a világ hatodik legjelentősebb vetőmag-előállítója. A szántóföldi növények esetében minden olyan vetőmagtételt fémzárolni kell, amely köztermesztésbe, illetve továbbszaporításra kerül, vagy kivitelre szánják.

Több fémzárolt vetőmag került idén a földbe - írta csütörtöki számában a Világgazdaság az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatait idézve.

Az itthon előállított, fémzárolt vetőmag mennyisége tavaly összesen 316,3 ezer tonnát tett ki - derül ki az adatokból.

A magyar vetőmag-kereskedelemben évente közel száz faj 1500 fajtáját forgalmazzák, éves szinten mintegy 100 milliárd forintos forgalmat tesz ki az értékesítés. Az eladások felét a kukorica, a napraforgó és az őszi káposztarepce adja.

Magyarország a világ hatodik legjelentősebb vetőmag-előállítója, évente csaknem 100 ezer tonna vetőmagot értékesít a külpiacokon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vetőmag

mezőgazdaság

termesztés

hellovidék

agrárium