Élvonalban jár Magyarország a vetőmag-előállításban

MTI   
  Megosztom
Élvonalban jár Magyarország a vetőmag-előállításban

Magyarország a világ hatodik legjelentősebb vetőmag-előállítója. A szántóföldi növények esetében minden olyan vetőmagtételt fémzárolni kell, amely köztermesztésbe, illetve továbbszaporításra kerül, vagy kivitelre szánják.

Több fémzárolt vetőmag került idén a földbe - írta csütörtöki számában a Világgazdaság az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatait idézve.

Az itthon előállított, fémzárolt vetőmag mennyisége tavaly összesen 316,3 ezer tonnát tett ki - derül ki az adatokból.

A magyar vetőmag-kereskedelemben évente közel száz faj 1500 fajtáját forgalmazzák, éves szinten mintegy 100 milliárd forintos forgalmat tesz ki az értékesítés. Az eladások felét a kukorica, a napraforgó és az őszi káposztarepce adja.

Magyarország a világ hatodik legjelentősebb vetőmag-előállítója, évente csaknem 100 ezer tonna vetőmagot értékesít a külpiacokon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vetőmag

mezőgazdaság

termesztés

hellovidék

agrárium