Vajon mennyien vagyunk? Közeleg az új népszámlálás!

HelloVidék   
  Megosztom
Vajon mennyien vagyunk? Közeleg az új népszámlálás!

Jön a menetrend szerinti népszámlálás 2021-ben. Ez eddigiek folyamatos csökkenésről tanúskodnak, 1990-hez képest 571 ezer fővel esett vissza a népesség, írja a Napi.hu.

Ahogy eddig is, tízévente tartanak teljes népszámlálást, amelyre legközelebb 2021-ben május 1. és június 20. között kerül sor, jelent meg a Magyar Közlönyben. A népszámlálásról szóló törvényt még novemberben fogadta el a parlament.

A népszámlálás érinti a Magyarország területén élő vagy 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön tartózkodó, de Magyarországon bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárokat. Rajtuk kívül a törvény vonatkozik a három hónapnál hosszabb ideig Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárokra és hontalanokra is.

A népszámlálás alkalmával megszámolják az ország területén lévő lakott ingatlanokat, lakott üdülőket és a közösségi éjszakai elhelyezést szolgáló intézményeket, továbbá a diákotthonokat, kollégiumokat és a gyermekvédelmi szakellátás intézményeit.

A KSH legutóbb 2016-ban tartott mini népszámlálást, amely Mikrocenzus néven futott. Akkor 9,804 fős volt a népesség, ami a 2011-es teljes népszámlálás 9,938 milliós eredményéhez képest 134 ezer fős csökkenést jelentett. A hivatalos KSH-adatok szerint egyre mérséklődik a népesség: az 1990-es népszámlálás 10,375 millió fővel zárult, a 2001-es 10,198 millió fős népességet mért, majd 2011-ben csökkent 10 millió alá a létszám. Ez egyben azt jelenti, hogy 1990-hez képest 2016-ra 571 ezer fővel csökkent a népesség.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

népszámlálás

népesség