2,26 milliárdból épít új campust Baján a közszolgálati egyetem

MTI   
  Megosztom
2,26 milliárdból épít új campust Baján a közszolgálati egyetem

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Kara bajai campusának fejlesztésére 2,26 milliárd forint költségvetési forrást biztosít a kormány - jelent meg a Magyar Közlönyben kedden.

A kormányhatározatban az áll: a kormány egyetért azzal, hogy az NKE minden képzési területén és telephelyén magas szintű tudást adhasson át, továbbá biztosíthassa az egyetemi hallgatók képzéséhez elengedhetetlen modern körülményeket, ami "közvetlenül támogatja a kormányzás hatékonyságát".

Ezért a Miniszterelnökséget vezető miniszternek meg kell tennie a szükséges intézkedéseket "az egyetem bajai campusa oktatási épületének és kutatási egységeinek fejlesztéséhez, műszerparkjának megújításához". A fejlesztések végrehajtásához a jövőre a pénzügyminiszternek 2,26 milliárd forintot kell biztosítania.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nke

víztudomány

baja