Kiderült, melyik megyékbe építkeznek leginkább a magyarok

Magyar Idők   
  Megosztom
Kiderült, melyik megyékbe építkeznek leginkább a magyarok

A statisztikai hivatal friss összeállítása szerint az új lakások kétharmada továbbra is Budapesten, valamint Pest és Győr-Moson-Sopron megyében épül. Az év első kilenc hónapjában átadott több mint tízezer otthon közül mindössze tizenhárom található Nógrád megyében - írja a Magyar Idők.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Fókuszban a megyék című kiadványa szerint idén is - a tavalyihoz hasonlóan - Budapesten, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében épült az új lakások túlnyomó része. A lakásberuházások nagyot mentek az év első 9 hónapjában: az előző évhez képest 20-47 százalékkal bővült a használatbavételek száma.

A vizsgált időszakban Pest megyében 2854 használatba vételt jegyeztek, vagyis az országban minden negyedik átadott lakás itt épült. Idén az agglomerációban épített otthonok száma 68 százalékkal haladta meg az előző évi adatokat. Budapesten 2154, Győr-Moson-Sopron megyében pedig 1597 lakás készült el.

A 19 megyéből mindössze 5 megyében épült kevesebb lakás, mint a tavaly. A legdinamikusabb bővülés Bács-Kiskun, Pest és Veszprém megyében volt, összesen 10 218 új otthon került átadásra az országban.

Nógrád megye volt a lakásépítések egyik legnagyobb vesztese: összesen csak 13 új lakás épült az első három negyedévben. Budapesten csökkent a leginkább az építendő lakások száma, a kisebb vásorokban és községekben pedig jelentősen emelkedett. A kiadott építési engedélyek és bejelentések alapján 10 megyében nőtt az építési kedv, ebben Csongrád és Békés megye áll az élen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

építkezés

ingatlan

lakás

ház