Győrben nem megy kárba a napsütés: a városban napelemes kiserőmű épült

HelloVidék   
  Megosztom
Győrben nem megy kárba a napsütés: a városban napelemes kiserőmű épült

Újabb napelemes kiserőmű kezdte meg működését Győrben, melyre Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert közel 142 millió forintos támogatást.

A megújuló energiák felhasználásának és arányának növelése a hazai és az Európai Unió energiapolitikájában is kiemelt célkitűzésként szerepel. A projekt megvalósítása Győr vonatkozásában nagymértékű előrelépés a megújuló energia hasznosítása terén. Az erőmű által termelt villamos energia mennyisége sok önkormányzati tulajdonban lévő épület villamos energia fogyasztását, illetve költségeit mérsékelni fogja, derült ki Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtóközleményéből.

A napelemparkot az Önkormányzat a tulajdonában lévő területen, az Avar utcai Hajléktalanokat Segítő Szolgálat szomszédságában hozták létre. A közel 142 millió forintos támogatás mellett az Önkormányzat több mint 94 millió forintot fordított a beruházásra.

A fejlesztésnek köszönhetően megépült napelemes kiserőmű közvetlenül a közcélú elektromos hálózatba csatlakozva képes elektromos áram betáplálására. Az 1886 db napelemből álló, 518,65 kW kapacitásúra tervezett rendszer a helyi környezeti adottságok figyelembevételével megközelítőleg 613 ezer kWh elektromos áram előállítását teszi lehetővé, ezzel is csökkentve az Önkormányzat villamos energiafelhasználását. A rendszer egy másik előnye, hogy a legnagyobb hozamot az év középső időszakában, különösen a nyári hónapokban tudja elérni, így a klímaberendezések használatából adódó megnövekedett elektromos áram igényt képes környezetbarát módon kielégíteni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelem

napenergia

naperőmű

győr