Káosz a kórházakban: 3 nap alatt kellene átalakítani a sürgősségi betegellátást

Népszava   
  Megosztom
Káosz a kórházakban: 3 nap alatt kellene átalakítani a sürgősségi betegellátást

Három munkanap alatt kell átalakítani a kórházak sürgősségi osztályait az egészségügyi tárca elvárásainak megfelelően. Az igazgatók aggódnak, mivel a személyi és technikai feltételeket nem látják megfelelőnek, miközben január elsején már új munkarendben kell működniük a kórházaknak. - írja a Népszava.

Megjelent a rendelet, miszerint a kórházaknak január elsejétől új működési rendet kell bevezetniük, miszerint ha a sürgősségi osztályon a beteg panaszai nem indokolják az azonnali ellátást, azt az akut alapellátási egységbe irányítják.

Az átszervezések azért számítanak jelentős változásnak, mivel komplett információs pultokat kellene építeni, valamint hiányoznak azok a szakemberek, akik a triázst követően tájékoztatnák a betegeket. A sürgősségi osztálytól legfeljebb 100 méterre kezelőhelyeket kell kialakítani, ahova a halasztható eseteket irányítanák. Ezekbe az alapellátási egységekbe is szakembereket kellene találniuk, itt azonban nem biztos, hogy orvos látná el a pácienseket. Az akut alapellátási egységben az orvoson kívül rezidens, mentőtiszt vagy diplomás ápoló is segíthet a betegeken. A problémát tetézi, hogy a kórházi dolgozók nagy része már kivette a szabadságát erre az időszakra.

A rendelet megalkotása előtt a kórházigazgatók azt kérték, hogy ezt a rendszert csak próbajelleggel vezessék be egy-két helyen, és az ott szerzett tapasztalatok alapján építsék ki később országszerte az egységeket - így kiküszöbölhető lenne a felkészületlenség és a hibák száma. Mindezek miatt az egyik kórházigazgató szerint lehetetlen teljesíteni a követeléseket, vagy legalábbis kisebb csodára lenne szükségük az elvárásoknak megfelelő működés létrehozása érdekében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

egészségügy

átalakítás