Előtérben a környezetvédelem: két elektromos töltőállomást adott át a Nemzeti Közmű Balástyán

HelloVidék   
  Megosztom
Előtérben a környezetvédelem: két elektromos töltőállomást adott át a Nemzeti Közmű Balástyán

A Nemzeti Közművek (NKM) két elektromos töltőállomást adott át Balástyán, az M5-ös autópálya 147-es kilométerénél található Family Hotelnél, ahol külön, csak a töltési ideje alatt használható parkolóhelyeket is kialakított a villanyautósok számára. A töltőpont az M5 autópálya és az ország átjárhatóságát segíti elő, ugyanis Kecskemét és Szeged között az autópálya mentén eddig nem volt töltési lehetőség.

Novemberig bezárólag eddig 56 db töltőt és 114 db töltési pontot telepített a villanyautósok számára az NKM. Novemberig ezeken a pontokon közel 6500 töltés alatt 52 MWh energiát töltöttek bele az ügyfelek az autókba, amivel átlagos fogyasztás mellett mintegy 350 ezer km-t tudtak megtenni a villanyautósok lokálisan zéró emisszióval, amely által 52 tonna CO2-vel került kevesebb a légkörbe – írta közleményében a Nemzeti Közművek. Nyáron elindította a 0-24 órában működő telefonos ügyfélszolgálatát, amely segítséget nyújt a villanyautósok számára.

Eddig három olyan töltőközpontot alakított ki az ország különböző pontjain, beleértve a Balástyait is, ahol az AC mellett DC töltési lehetőség is kínálkozik. Ezek közül a legnagyobb a Sormási István Fogadónál létesített központ, ahol 3 AC és 2 DC oszlop áll rendelkezésre; míg a legforgalmasabb központ a budapesti KÖKI-ben található.

Az NKM a jövő évben várhatóan elindítja otthontöltési szolgáltatását, valamint saját applikációját, amely segítségével a jövőben a töltés is elindítható lesz. Az NKM a 2019-es évben is folytatja az országos átjárhatóság kiépítését, elsősorban az autópályákra és vonzáskörzetükre koncentrálva, valamint a meglévő központok tovább fejlesztését is célul tűzte ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

töltés

töltőállomás

elektromos töltőállomás

nemzeti közmű