Előtérben a környezetvédelem: két elektromos töltőállomást adott át a Nemzeti Közmű Balástyán

HelloVidék   
  Megosztom
Előtérben a környezetvédelem: két elektromos töltőállomást adott át a Nemzeti Közmű Balástyán

A Nemzeti Közművek (NKM) két elektromos töltőállomást adott át Balástyán, az M5-ös autópálya 147-es kilométerénél található Family Hotelnél, ahol külön, csak a töltési ideje alatt használható parkolóhelyeket is kialakított a villanyautósok számára. A töltőpont az M5 autópálya és az ország átjárhatóságát segíti elő, ugyanis Kecskemét és Szeged között az autópálya mentén eddig nem volt töltési lehetőség.

Novemberig bezárólag eddig 56 db töltőt és 114 db töltési pontot telepített a villanyautósok számára az NKM. Novemberig ezeken a pontokon közel 6500 töltés alatt 52 MWh energiát töltöttek bele az ügyfelek az autókba, amivel átlagos fogyasztás mellett mintegy 350 ezer km-t tudtak megtenni a villanyautósok lokálisan zéró emisszióval, amely által 52 tonna CO2-vel került kevesebb a légkörbe – írta közleményében a Nemzeti Közművek. Nyáron elindította a 0-24 órában működő telefonos ügyfélszolgálatát, amely segítséget nyújt a villanyautósok számára.

Eddig három olyan töltőközpontot alakított ki az ország különböző pontjain, beleértve a Balástyait is, ahol az AC mellett DC töltési lehetőség is kínálkozik. Ezek közül a legnagyobb a Sormási István Fogadónál létesített központ, ahol 3 AC és 2 DC oszlop áll rendelkezésre; míg a legforgalmasabb központ a budapesti KÖKI-ben található.

Az NKM a jövő évben várhatóan elindítja otthontöltési szolgáltatását, valamint saját applikációját, amely segítségével a jövőben a töltés is elindítható lesz. Az NKM a 2019-es évben is folytatja az országos átjárhatóság kiépítését, elsősorban az autópályákra és vonzáskörzetükre koncentrálva, valamint a meglévő központok tovább fejlesztését is célul tűzte ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

töltés

töltőállomás

elektromos töltőállomás

nemzeti közmű