Folytatódik a kukakrízis: kiderült, hogy országos a probléma

Népszava   
  Megosztom
Folytatódik a kukakrízis: kiderült, hogy országos a probléma

A hazai hulladékszállítási ágazatban a novemberben kirobbant Zöld Híd Nonprofit Kft. körüli botrány csak egy apró elem: a 28 szemétszállítóból 24-nek magasabb az adóssága a tőkéjénél. A szolgáltatók összesített hitelállománya csaknem 50 milliárd forint - írja Népszava.

Az elmúlt hónapokban Pest és Nógrád megyékben akadt látványos probléma a szemétszállítással: a Zöld Híd Nonprofit Kft. forráshiányra hivatkozva nem szállította el a hulladékot az érintett településeken, és a katasztrófavédelem vette át a szolgáltatói feladatokat.

A Népszava szerint azonban országos méretű problémáról lehet szó, mivel a 28 hazai szolgáltatóból 24 rossz anyagi helyzetben van, több hitelük van, mint saját tőkéjük. A szolgáltatók összesített tartozása 50 milliárd forint körüli.

Az ÉBH Észak-Balatoni Hulladékgazdálkozási Nonprofit Kft. hatalmas vonzáskörzettel rendelkezik, Veszprém, Ajka, Balatonfüred, Balatonalmádi, Tapolca és Pápa szemétszállításáért felel. A vállalat forráshiánya miatt krízishelyzetbe kerülhetnek ezek a települések: a cég saját tőkéje mínusz félmilliárd, a kötelezettségei pedig több mint 2 milliárd forintot számlálnak. Hasonlóan nehéz helyzetben van a Dareh Bázis Nzrt. is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szemét

szemétszállítás

hulladék

hulladékkezelés