A béren kívüli juttatások új formában: chipes kártyákkal helyettesítik az Erzsébet-utalványokat

HelloVidék   
  Megosztom
A béren kívüli juttatások új formában: chipes kártyákkal  helyettesítik az Erzsébet-utalványokat

Az Erzsébet-utalványok forgalmazásának beszüntetése nem vette el a munkaadók kedvét a béren kívüli juttatásoktól: nagy részük a megszokott módon adja ezeket továbbra is munkavállalóinak annak ellenére, hogy a juttatások meghatározott körére 2019-től nem érvényes a korábbi adókedvezmény, derül ki az Edenred sajtóközleményéből.

Mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszüntette január elsejétől az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. Az érvényes utalványokat 2019 végéig a megszokott módon lehet felhasználni.

A lépést az indokolja, hogy az ajándékkártyák és -utalványok már nem kedvezményesen adóznak ettől a dátumtól. A kedvezőtlen irányú adóváltozás ugyanakkor nincs drasztikus hatással a munkáltatókra.

Azt látjuk, hogy ügyfeleink 75%-a az egyes meghatározott juttatások adókedvezményének megszűnése ellenére sem hagy fel ezekkel, hanem továbbra is a megszokott módon nyújtják őket munkavállalóiknak.

– fogalmazott Balázs Krisztián, az Edenred Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az már az adókedvezmények ez évi eltörlését életbe léptető, tavaly nyári jogszabályváltozásokat követően érzékelhető volt, hogy a munkaadók többsége nem fogja beépíteni a bérbe a dolgozói juttatásokat.

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek eddig az Erzsébet-utalványt vagy -kártyát használták, megnyugtató lehet, hogy nem szükséges eltérniük a megszokott rendszertől: még csak újra sem kell nyilatkoztatni a dolgozóikat, mivel az Edenred megoldásaival helyettesíthetők a korábbi Erzsébetes juttatások.

Új, chipes kártyáink biztonságosak, minden igényt kielégítenek, és a legszélesebb körben elkölthetők, a hipermarketektől a benzinkutakon át a gyógyszertárakig. A kártyák mellett természetesen a hagyományos papíralapú utalványokra vonatkozó igényeket is ki tudjuk elégíteni.

– mondta Balázs Krisztián.

Az adózási előnyét szinte egyedüli juttatási elemként megőrző SZÉP-kártya nagyon fontos ösztönző, ugyanakkor nem minden élethelyzetben hatékony eszköz: ha a mindennapos megélhetés támogatása a cél, az egyéb juttatások a magasabb adó ellenére is létfontosságúak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

béren kívüli juttatások

erzsébet-utalvány

bér