Az extrém meleg miatt drágultak a zöldségek

HelloVidék   
  Megosztom
Az extrém meleg miatt drágultak a zöldségek

Jelentősen megdrágultak a zöldségfélék Magyarországon egy év alatt, ami a meleg időjárásnak köszönhető – hangzott el az RTL Klub híradójában.

Magyarországon a globális átlagnál is jelentősebb volt a melegedés. Tavaly 11,99 °C volt az évi középhőmérséklet hazánkban, ami 1,23 °C-kal magasabb érték a korábbi átlagoknál.

A globális melegedésnél Magyarországon erősebb melegedés figyelhető meg

- mondta Allaga Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Ennek köszönhetően drágultak az élelmiszerek: búzából tizedével kevesebb termés lett a szokásosnál, részben emiatt drágult a kenyér 8 százalékkal. A krumpli árában 44, a hagyma esetében 48, a káposzta árában 53 százalékos emelkedés volt tetten érhető.

Ledó Ferenc, a zöldség-gyümölcs terméktanács elnöke előrejelezte, hogy a káposztafélékből, sárgarépából, hagymafélékből május közepén-végén várható az idei termés, addig a jelenlegi árak fognak maradni. Ahhoz, hogy az árak csökkenjenek, kevésbé szélsőséges időjárásnak kell lennie idén.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élelmiszer

drágulás

időjárás

klímaváltozás

globális felmelegedés