Az extrém meleg miatt drágultak a zöldségek

HelloVidék   
  Megosztom
Az extrém meleg miatt drágultak a zöldségek

Jelentősen megdrágultak a zöldségfélék Magyarországon egy év alatt, ami a meleg időjárásnak köszönhető – hangzott el az RTL Klub híradójában.

Magyarországon a globális átlagnál is jelentősebb volt a melegedés. Tavaly 11,99 °C volt az évi középhőmérséklet hazánkban, ami 1,23 °C-kal magasabb érték a korábbi átlagoknál.

A globális melegedésnél Magyarországon erősebb melegedés figyelhető meg

- mondta Allaga Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Ennek köszönhetően drágultak az élelmiszerek: búzából tizedével kevesebb termés lett a szokásosnál, részben emiatt drágult a kenyér 8 százalékkal. A krumpli árában 44, a hagyma esetében 48, a káposzta árában 53 százalékos emelkedés volt tetten érhető.

Ledó Ferenc, a zöldség-gyümölcs terméktanács elnöke előrejelezte, hogy a káposztafélékből, sárgarépából, hagymafélékből május közepén-végén várható az idei termés, addig a jelenlegi árak fognak maradni. Ahhoz, hogy az árak csökkenjenek, kevésbé szélsőséges időjárásnak kell lennie idén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élelmiszer

drágulás

időjárás

klímaváltozás

globális felmelegedés