Alzheimer betegtől csaltak ki pénzt Kaposváron

24.hu   
  Megosztom
Alzheimer betegtől csaltak ki pénzt Kaposváron

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kaposvári nővel szemben, aki bizalmukkal visszaélve két ismerősét, valamint két gazdasági társaságot károsított meg - írja a 24.hu.

2017 nyarán találkozott a 42 éves vádlott a megkárosított sértettekkel. A vádlott az Alzheimer betegségben szenvedő idős asszonyt az utcán szólította le, míg a másik - időközben elhunyt - középkorú nővel egy ingatlanügylet során találkozott.

A vádlott mindkét sértettet folyamatosan kereste és a bizalmukba férkőzött, kezdetben különböző indokokkal (számlákra, ételre, gyermekeinek ruháira) pénzt kért kölcsön, majd az Alzheimer kórban szenvedő idős asszonnyal is hitelt is felvetetett és az ékszereit is kicsalta. A vádlott a sértettekkel internet előfizetést is köttetett, aminek a számláit szintén nem fizette. A vádlott a tartozás megadására sem lehetősége, sem szándéka nem volt, a kölcsönöket felélte, az ékszereket pedig zálogba adta. Az általa okozott kár több mint 750 ezer forint, amely miatt a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csalás

csaló

hitel

alzheimer

bűncselekmény