Alzheimer betegtől csaltak ki pénzt Kaposváron

24.hu   
  Megosztom
Alzheimer betegtől csaltak ki pénzt Kaposváron

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kaposvári nővel szemben, aki bizalmukkal visszaélve két ismerősét, valamint két gazdasági társaságot károsított meg - írja a 24.hu.

2017 nyarán találkozott a 42 éves vádlott a megkárosított sértettekkel. A vádlott az Alzheimer betegségben szenvedő idős asszonyt az utcán szólította le, míg a másik - időközben elhunyt - középkorú nővel egy ingatlanügylet során találkozott.

A vádlott mindkét sértettet folyamatosan kereste és a bizalmukba férkőzött, kezdetben különböző indokokkal (számlákra, ételre, gyermekeinek ruháira) pénzt kért kölcsön, majd az Alzheimer kórban szenvedő idős asszonnyal is hitelt is felvetetett és az ékszereit is kicsalta. A vádlott a sértettekkel internet előfizetést is köttetett, aminek a számláit szintén nem fizette. A vádlott a tartozás megadására sem lehetősége, sem szándéka nem volt, a kölcsönöket felélte, az ékszereket pedig zálogba adta. Az általa okozott kár több mint 750 ezer forint, amely miatt a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csalás

csaló

hitel

alzheimer

bűncselekmény