Nem vezeti be a Spar a 400 órás túlórakeretet

Magyar Idők   
  Megosztom
Nem vezeti be a Spar a 400 órás túlórakeretet

A Tesco után a Spar üzletlánc is beleáll abba a szakszervezeti megállapodásba, amely arról szól, hogy immár a kereskedelem két legnagyobb szereplője nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet – írja a Magyar Idők.

A Spar üzletlánc megegyezett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), hogy nem kívánnak élni további többletmunka lehetőségével a jelenleg alkalmazott, 300 órás túlórakereten felül. A Spar üzletlánc 13500 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

Bubenkó Csaba, a KDFSZ vezetője azt mondta, ígéretet kapott a Spar Magyarország Kft. vezetőjétől, hogy "rövidesen írásba öntik a megállapodást".

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője megerősítette a megállapodásról szóló információt, továbbá elmondta, hogy már korábban eldöntötték, hogy az évek óta érvényben lévő szabályokon a törvénymódosítás után sem kívánnak változtatni.

a vállalat természetesen egyetért a KDFSZ meglátásaival: a Spar kollektív szerződésében foglalt 300 órán felüli túlmunka lehetősége még munkavállalói hozzájárulás esetén sem szolgálja az érdekeket.

- mondta Maczelka Márk.

Tegnap a reprezentatív Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) is jelezte: több céggel zajlanak az egyeztetések, amelyek mindegyike hajlik a megállapodásra.

Akad cég, ahol már tervezik a nyomtatványt, amelyen a dolgozók jelezhetik majd, kívánnak-e élni a pluszmunka lehetőségével.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

spar

túlóra

kdfsz

kasz

munka