Dinamikus növekedés: 6 milliárd forintra hízott a Gyulahús árbevétele

MTI   
  Megosztom
Dinamikus növekedés: 6 milliárd forintra hízott a Gyulahús árbevétele

Az idén mintegy 4-5 százalékos növekedéssel kalkulálnak a Gyulahús Kft.-nél, bár hivatalosan még nem fogadták el a célszámokat - mondta Daka Zsolt, a gyulai önkormányzat tulajdonában lévő társaság ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak.

Az elmúlt évet hatmilliárd forint fölötti árbevétellel zárta a Kft. a társaság előzetes számításai alapján. A gyulai önkormányzat által 2013-ban alapított cég az előző év októberében felszámolás alá került Gyulai Húskombinát Zrt. eszközeivel indította újra a gyártást, és működése első évétől kezdve nyereséges.

Az idén is jó lenne a tavalyi dinamikát követni, amikor a piaci átlag fölötti belföldi és a 20 százalékos külföldi eladásokkal sikerült elérni a hatmilliárd forintot meghaladó bevételt, de az export növekedésének megismétlése nem feltétlenül reális cél

- mondta Daka Zsolt ügyvezető.

A 320-330 fős Gyulahús árbevétele 2013-ban 3,8 milliárd forint volt, 2017-ben már 5,7 milliárd forint. A társaság 2017-ben 274 millió forint adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 5,3 milliárd forint volt a bevétele és 445 millió forint a nyeresége.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyula

gyulahús

gyulahús kft

hús

húsipar

húskészítmény