Dinamikus növekedés: 6 milliárd forintra hízott a Gyulahús árbevétele

MTI   
  Megosztom
Dinamikus növekedés: 6 milliárd forintra hízott a Gyulahús árbevétele

Az idén mintegy 4-5 százalékos növekedéssel kalkulálnak a Gyulahús Kft.-nél, bár hivatalosan még nem fogadták el a célszámokat - mondta Daka Zsolt, a gyulai önkormányzat tulajdonában lévő társaság ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak.

Az elmúlt évet hatmilliárd forint fölötti árbevétellel zárta a Kft. a társaság előzetes számításai alapján. A gyulai önkormányzat által 2013-ban alapított cég az előző év októberében felszámolás alá került Gyulai Húskombinát Zrt. eszközeivel indította újra a gyártást, és működése első évétől kezdve nyereséges.

Az idén is jó lenne a tavalyi dinamikát követni, amikor a piaci átlag fölötti belföldi és a 20 százalékos külföldi eladásokkal sikerült elérni a hatmilliárd forintot meghaladó bevételt, de az export növekedésének megismétlése nem feltétlenül reális cél

- mondta Daka Zsolt ügyvezető.

A 320-330 fős Gyulahús árbevétele 2013-ban 3,8 milliárd forint volt, 2017-ben már 5,7 milliárd forint. A társaság 2017-ben 274 millió forint adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 5,3 milliárd forint volt a bevétele és 445 millió forint a nyeresége.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyula

gyulahús

gyulahús kft

hús

húsipar

húskészítmény