Dinamikus növekedés: 6 milliárd forintra hízott a Gyulahús árbevétele

MTI   
  Megosztom
Dinamikus növekedés: 6 milliárd forintra hízott a Gyulahús árbevétele

Az idén mintegy 4-5 százalékos növekedéssel kalkulálnak a Gyulahús Kft.-nél, bár hivatalosan még nem fogadták el a célszámokat - mondta Daka Zsolt, a gyulai önkormányzat tulajdonában lévő társaság ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak.

Az elmúlt évet hatmilliárd forint fölötti árbevétellel zárta a Kft. a társaság előzetes számításai alapján. A gyulai önkormányzat által 2013-ban alapított cég az előző év októberében felszámolás alá került Gyulai Húskombinát Zrt. eszközeivel indította újra a gyártást, és működése első évétől kezdve nyereséges.

Az idén is jó lenne a tavalyi dinamikát követni, amikor a piaci átlag fölötti belföldi és a 20 százalékos külföldi eladásokkal sikerült elérni a hatmilliárd forintot meghaladó bevételt, de az export növekedésének megismétlése nem feltétlenül reális cél

- mondta Daka Zsolt ügyvezető.

A 320-330 fős Gyulahús árbevétele 2013-ban 3,8 milliárd forint volt, 2017-ben már 5,7 milliárd forint. A társaság 2017-ben 274 millió forint adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 5,3 milliárd forint volt a bevétele és 445 millió forint a nyeresége.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyula

gyulahús

gyulahús kft

hús

húsipar

húskészítmény