A zöldségek és gyümölcsök áfacsökkentését sürgetik a szakemberek

HelloVidék   
  Megosztom
A zöldségek és gyümölcsök áfacsökkentését sürgetik a szakemberek

Az elmúlt hetekben ha el nem is tűnt, de visszaszorult a magyar boltokban a kínai fokhagyma, azonban a helyét sok esetben spanyol zöldség vette át – mondta az agrárkamara beszállítóipari osztályának elnöke. Mártonffy Béla szerint mindez kedvezően változhat a jövőben, mert Magyarország önellátóvá válhat - írja az infostart.hu.

Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztályának elnöke elmondta az InfoRádióban, hogy a hazai fokhagyma mellett kínai és spanyol árut forgalmaznak leginkább Magyarországon.

Az elnök szerint minden hazai termék forgalmazása visszaesett a rendszerváltás után, erős a harc az importtermékekkel, melynek nem kedvez a 27 százalékos áfa. A fokhagyma mintegy 85 százaléka Csongrád megyében terem.

Nagyon szeretnénk, ha a teljes magyar fogyasztást – ami olyan 80-90 deka – magyar termékből tudnánk fedezni

– mondta az elnök, majd hozzátette, hogy szerinte fontos lenne a zöldségek és a gyümölcsök áfacsökkentése, mivel nehezen veszi fel a harcot a minőségi magyar áru a gyenge minőségű de olcsó külföldi fokhagymával.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fokhagyma