A zöldségek és gyümölcsök áfacsökkentését sürgetik a szakemberek

HelloVidék   
  Megosztom
A zöldségek és gyümölcsök áfacsökkentését sürgetik a szakemberek

Az elmúlt hetekben ha el nem is tűnt, de visszaszorult a magyar boltokban a kínai fokhagyma, azonban a helyét sok esetben spanyol zöldség vette át – mondta az agrárkamara beszállítóipari osztályának elnöke. Mártonffy Béla szerint mindez kedvezően változhat a jövőben, mert Magyarország önellátóvá válhat - írja az infostart.hu.

Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztályának elnöke elmondta az InfoRádióban, hogy a hazai fokhagyma mellett kínai és spanyol árut forgalmaznak leginkább Magyarországon.

Az elnök szerint minden hazai termék forgalmazása visszaesett a rendszerváltás után, erős a harc az importtermékekkel, melynek nem kedvez a 27 százalékos áfa. A fokhagyma mintegy 85 százaléka Csongrád megyében terem.

Nagyon szeretnénk, ha a teljes magyar fogyasztást – ami olyan 80-90 deka – magyar termékből tudnánk fedezni

– mondta az elnök, majd hozzátette, hogy szerinte fontos lenne a zöldségek és a gyümölcsök áfacsökkentése, mivel nehezen veszi fel a harcot a minőségi magyar áru a gyenge minőségű de olcsó külföldi fokhagymával.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fokhagyma