2019 a fejlődés éve lesz Debrecennek

HelloVidék   
  Megosztom
2019 a fejlődés éve lesz Debrecennek

"Berobbant a debreceni gazdaság" – mondta Debrecen polgármestere. Papp László bejelentette, az oktatásban és a turizmusban is jelentős fejlesztések várhatók

Nem csupán a gazdaságfejlesztésre fókuszálnak, Debrecen számára a 2019-es év kiemelkedő jelentőségű, hiszen idén 170 éve, hogy fél évig Debrecen volt a nemzet fővárosa, ennek jegyében programsorozatot indítottak, mondta el Papp László.

Az elmúlt években több olyan nagyvállalat választotta Debrecent befektetési helyszínként, melyek tekinthetők úgy is, mint a BMW-döntés előjelzői, ha az FAG-ra, a Thyssenkruppra vagy a Continentalra és más, szintén a járműiparhoz kötődő vállalatra gondolunk, láthatjuk, hogy sok vállalat láthat lehetőséget beszállítási lehetőségekben.

– mondta a város vezetője.

Papp László szerint Győr (Audi) és Kecskemét (Mercedes) példája is jól mutatja, hogy egy-egy nagy autóipari gyártó megjelenése újabb cégeket vonzhat egy városba.

A polgármester kiemelte, hogy az oktatás fejlesztésének követnie kell a gazdasági folyamatokat, és ez Debrecenben már meg van tervezve: 2015 óta közös stratégiával dolgoznak a Debreceni Egyetemmel, derült ki a dehir.hu cikkéből.

A közeljövőben a kormány elé kerül egy előterjesztés, amely a város oktatási rendszerének fejlesztésére fókuszál majd, mind a középfokú oktatásban, mind az egyetemi képzésben.

– jelentette be Papp László.

A polgármester szerint Debrecen munkaerőpiaci szempontból tudja tartani a lépést a gazdaságfejlesztés tempójával, a város Budapest után a legnagyobb oktatási rendszert működteti.

Tavaly Debrecen rekordot döntött a bejelentett beruházások értékében (ez meghaladja a 400 milliárd forintot), emellett a már itt működő cégek is kiemelkedően teljesítettek. 23,6 százalékkal növekedtek a város bevételei, ami azt mutatja, hogy Debrecen gazdasága egyre erősebb.

A polgármester biztos abban, hogy az új cégek megjelenésével és a már régóta a városban jelen lévő cégek bővítéseivel növekednek majd az átlagkeresetek Debrecenben.

Az is egy nagyon fontos paraméter, hogy a Debrecenben régóta működő cégek befektetnének-e most a városban. A vállalatok 86-88 százaléka azt mondja, hogy igen, ami egy hihetetlenül magas arány.

– nyilatkozta Papp László.

A műsorban szó esett arról, hogy a magyar állam megvásárolta a Golgotát, így együtt marad Debrecenben Munkácsy Krisztus-trilógiája. A polgármester emlékeztetett rá, hogy több mint száz éve zajló folyamat végére került most pont.

A polgármester szerint ez is segíthet abban, hogy Debrecenben erősödjön a turizmus, amit stratégiai ágazatnak nevezett. Úgy véli, az új Wizz Air-járatok indulásával jelentősen nő majd az idegenforgalom a városban. A polgármester bízik abban, hogy a magánbefektetők elindítják majd a szálláshelybővítéseket is.

Azzal számolni kell a helyi piac szereplőinek, hogy be fognak jönni nagy nemzetközi láncok a következő években, ami más versenyhelyzetet teremt majd, s nyilvánvalóan a szolgáltatás javulását kell, hogy hozza magával.

– mondta a városvezető.

A polgármester elmondása szerint az utasforgalom növekedésével folyamatosan fejleszteni fogják a város repülőterét, mivel a jól működő repülőtér nagyon nagy versenyelőnyt biztosított Debrecennek abban, hogy nagy cégeket vonzzanak a városba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

fejlesztés

repülőtér