Nagy beruházás Tatabányán: 300 férőhelyes mélygarázs épül a város központjában

MTI   
  Megosztom
Nagy beruházás Tatabányán: 300 férőhelyes mélygarázs épül a város központjában

Megkezdődött Tatabánya központjában egy négyezer négyzetméteres szolgáltatóház és egy háromszáz férőhelyes mélygarázs építése - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A városháza tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal és a megyeháza közötti, 125 férőhelyes parkoló területén épül meg az önkormányzati tulajdonú mélygarázs. A létesítményben, amelyben kerékpártároló és elektromos autótöltési lehetőség is lesz, a Tatabánya-kártyával rendelkezők ingyen parkolhatnak.

A parkolófejlesztés mellett a Fő tér városközponti jelleget kap, így nagyobb közösségi programok megtartására is lehetőség lesz. Az uniós támogatással megvalósuló beruházás várhatóan 2020 nyarára készül el, költségei megközelítik a hárommilliárd forintot.

A többszintes parkoló kivitelezése közben a tér vasútállomás felőli oldalán szolgáltatóház építését kezdik meg, ebben közműszolgáltatók irodái kapnak helyet, valamint bankfiókot, étteremet és kávézót alakítanak ki.

Az üzletház építésére projektcéget hozott létre a városüzemeltetést végző, önkormányzati tulajdonú T-SZOL Zrt. és a TBP Ingatlanhasznosító Zrt., a Talentis csoport tagja. A T-SZOL Zrt. a terület biztosításával szállt be a cégbe, amelynek ötvenszázalékos tulajdonrészét birtokolja, mondta el Schmidt Csaba polgármester korábban egy sajtótájékoztatón.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tatabánya

fejlesztés

parkolás