Nagy beruházás Tatabányán: 300 férőhelyes mélygarázs épül a város központjában

MTI   
  Megosztom
Nagy beruházás Tatabányán: 300 férőhelyes mélygarázs épül a város központjában

Megkezdődött Tatabánya központjában egy négyezer négyzetméteres szolgáltatóház és egy háromszáz férőhelyes mélygarázs építése - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A városháza tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal és a megyeháza közötti, 125 férőhelyes parkoló területén épül meg az önkormányzati tulajdonú mélygarázs. A létesítményben, amelyben kerékpártároló és elektromos autótöltési lehetőség is lesz, a Tatabánya-kártyával rendelkezők ingyen parkolhatnak.

A parkolófejlesztés mellett a Fő tér városközponti jelleget kap, így nagyobb közösségi programok megtartására is lehetőség lesz. Az uniós támogatással megvalósuló beruházás várhatóan 2020 nyarára készül el, költségei megközelítik a hárommilliárd forintot.

A többszintes parkoló kivitelezése közben a tér vasútállomás felőli oldalán szolgáltatóház építését kezdik meg, ebben közműszolgáltatók irodái kapnak helyet, valamint bankfiókot, étteremet és kávézót alakítanak ki.

Az üzletház építésére projektcéget hozott létre a városüzemeltetést végző, önkormányzati tulajdonú T-SZOL Zrt. és a TBP Ingatlanhasznosító Zrt., a Talentis csoport tagja. A T-SZOL Zrt. a terület biztosításával szállt be a cégbe, amelynek ötvenszázalékos tulajdonrészét birtokolja, mondta el Schmidt Csaba polgármester korábban egy sajtótájékoztatón.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tatabánya

fejlesztés

parkolás