Német mintára alakítanák át az építőipari szakemberképzést

MTI   
  Megosztom
Német mintára alakítanák át az építőipari szakemberképzést

Regionális építőipari képzési központok létrehozását szorgalmazza az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a szakmunkásképzés hatékonyabbá tételére, javaslataikat megküldték a szaktárcának - írta pénteki lapszámában a Világgazdaság.

A gyakorlati oktatás színvonalának emelését német mintára javasolja módosítani a szövetség. Álláspontjuk szerint a szakemberképzést, az elméleti és gyakorlati oktatást egységes követelményekkel és azonos körülmények között kellene biztosítani. Úgy vélik, az építőipari szakmákat oktató szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanműhelyei többségükben korszerűtlenek, továbbá a kisvállalkozások sem rendelkeznek megfelelő eszközökkel a gyakorlati képzéshez.

Az ÉVOSZ központi - állami, kamarai vagy szakmai szervezeti - irányítással javasolja működtetni a létrehozandó regionális képzőközpontokat.

A szakképzési törvény módosítását igénylő javaslatukat a napokban eljuttatták az Innovációs és Technológiai Minisztériumba, mondta el Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

évosz

oktatás

szakember

képzés