Megállapodás született a hatvani Bosch gyárban: teljesülnek a szakszervezet követelései

HelloVidék   
  Megosztom
Megállapodás született  a hatvani Bosch gyárban: teljesülnek a szakszervezet követelései

Hétfőn az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezet (ÉTMOSz) szakszervezet tagsága 75%-kának szavazatával megszületett az egyéves bérmegállapodás a hatvani Robert Bosch gyár dolgozói és a vállalat vezetői között.

Egyéves bérmegállapodást kötöttek, amelyek során a szakszervezetek minden főbb követelése, így a fizikai dolgozóknak egységesen nyújtott 14,5%-kor béremelés is, teljesült, mondta el Janik Tamás, a Bosch gyárak munkásait tömörítő Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezetének elnöke. A tárgyalások végeztével a vállalat igazgatója úgy minősítette a megegyezést, hogy ez drága megállapodás volt, írja a Mérce.

Az elért eredményt elsősorban a dolgozók kitartásának köszönhetik, ezért számukra is köszönetüket fejezték ki, nyilatkozta Janik Tamás.

A Bosch „tárgyalási stratégiájában jól döntött”, így az elmúlt időszakban az álláspontok is közelednek, mondta Janik Tamás. A cél a hatvani gyár dolgozóik számára immár az, hogy 12 hónapos, kollektív bérmegállapodást köthessenek az üzemmel, amely jelentős bér- és juttatásemeléssel is járna.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szakszervezet

bosch

béremelés

munka