Egyre többen dolgoznak ilyen cégnél vidéken: jól is keresnek vele

Világgazdaság   
  Megosztom
Egyre többen dolgoznak ilyen cégnél vidéken: jól is keresnek vele

Az üzleti szolgáltató központok (SSC) szektora jelentős mértékű növekedést mutatnak Magyarországon, ráadásul vonzó karrierlehetőséget jelentenek a nyelveket beszélő fiatalok számára.

Magyarországon a több, mint 110 központ már 50 ezer főt foglalkoztat. Mi több, tavaly tíz új beruházást jelentettek be több mint 10 millió euró értékben, ezáltal legalább 1200 új munkahely jöhet létre.

A folyamatosan fejlődő és egyre komplexebb szolgáltatásokat többségében Budapestre hozzák a vállalatok, viszont a második legkedveltebb városnak Debrecen számít. Nem meglepő, hogy egy vállalat vidékre települ, viszont ebben az esetben számolniuk kell például az irodaépítés költségeivel is. Debrecenben mellett Szegeden is épültek irodakomplexumok, amelyek megfelelnek a szektor igényeinek, de szakértők szerint Székesfehérvár is hazai SSC-bázissá válhat.

Ez egy olyan ágazat, amiben egyelőre munkaerőhiány nem fenyeget, hiszen az SSC-knél főként diplomás, idegen nyelveket beszélő fiatalok dolgoznak. Az ágazat gyors növekedésének persze hátránya is van: bár megvannak a kinevezett középvezetők, kinevelésükhöz több időre lenne szükség. Ez a tanulási folyamat azért fontos, mert csak érett vezetők tudják jól irányítani a dolgozókat. Ebben a szektorban persze könnyű a gyors előrelépés, de az idegennyelvtudás elengedhetetlen.

A szektorban magas fizetések érhetők el, lehetőség van a gyors előrelépésre, az idegennyelv-tudás azonban elengedhetetlen. A legtöbb SSC vezető arra panaszkodik, hogy kénytelen diplomás fiatalt foglalkoztatni azokban a pozíciókban is, amelyhez érettségi is elég lenne, mivel a 18-19 évesek többségének nincs meg a szükséges nyelvtudása, mondta Baja Sándor, a Randstad magyarországi, csehországi és romániai ügyvezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ssc

szolgaltato kozpont

debrecen

munkaeropiac