Sosem elég a fejlesztésekből: még több digitális alkalmazást a mezőgazdaságba

MTI   
  Megosztom
Sosem elég a fejlesztésekből: még több digitális alkalmazást a mezőgazdaságba

Precíziós gazdálkodásra van szükség Magyarországon a mezőgazdaság kibocsátásának érdemi növeléséhez, az új technológiák megismertetésében ad segítséget a PREGA (precíziós gazdálkodásról szóló) konferencia és kiállítás, amely kedden kezdődik Budapesten - mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója hétfőn az m1 aktuális csatornán.

A precíziós gazdálkodás a digitális megoldások alkalmazását jelenti a mezőgazdaságban, a fejlesztések arra irányulnak, hogyan lehet versenyképesebb módon gazdálkodni, az eredményességet növelni, úgy, hogy közben a környezeti fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt helyeznek, mondta a NAIK főigazgatója.

Magyarországon a szántóterületek nagysága meghaladja a 4 millió hektárt, ebből néhány 10 ezer hektárra tehető a precíziós gazdálkodással művelt mezőgazdasági területeknek a nagysága, mondta Gyuricza Csaba.

Az idei konferenciát a stratégia, tervezés és a gyakorlat köré építették fel, ezáltal a résztvevők megismerkedhetnek például az ország digitális agrárstratégiájával és az egyes precíziós gazdálkodást alkalmazó termelők tapasztalataival is, mondta el Bolyki Bence, a PREGA főszervezője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mezőgazdaság

fejlesztés

gazdálkodás