Ez most a magyarok kedvenc befektetése: itt lehet kérni az ingyenes számlavezetést

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most a magyarok kedvenc befektetése: itt lehet kérni az ingyenes számlavezetést

Sok szó esik arról mostanában, hogy menyire rákaptak a magyar háztartások a lakossági állampapírokra és arról is, hogy milyen újabb lehetőségek készülődnek a további lakossági pénzek bevonására, de arról kevesebbet hallani, hogy ezeket egyáltalán hol lehet elérni költséghatékony módon. Megnéztük tehát, hogy az ingyenes számlavezetést kínáló Magyar Államkincstár állampapír forgalmazással foglalkozó irodái vidéken hol is vannak és azokban mit lehet elintézni.

Hogyan tudok lakossági állampapírt vásárolni?

Már közelíti a 6000 milliárd forintot a ténylegesen a magyar lakosságnál lévő lakossági állampapírok állománya, hiszen többnyire nagyon vonzó feltételekkel kínálja azokat az Államadósság Kezelő Központ, és új konstrukciók kidolgozásáról is sokat lehet mostanában hallani (nyugdíjkötvény, új rövid futamidejű papír, stb.). De hol tudnak hozzáférni ezekhez azok, akiknek még nem volt ilyen befektetése és mit kell egyáltalán tenniük?

A leginkább költséghatékony (ingyenes) mód az, ha előbb az érdeklődő nyit egy értékpapír számlát a Magyar Államkincstár valamelyik irodájában az ország 69 pontja bármelyikén és akkor, vagy később nyit hozzá egy Webkincstáros, Telekincstáros,vagy Mobilkincstáros elérhetőséget is. Utóbbi három módon ugyanis vagy az interneten, vagy telefonon (hang alapon), vagy mobiltelefonos alkalmazással is intézni tudja később az ügyeket.

A Magyar Államkincstár weboldala is rögzíti, hogy úgy tud valaki (lakossági és egyéb) állampapírt vásárolni, azaz az államnak kölcsön adni befektetés céljából, ha először az Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatainak egyikén egyszer személyesen megjelenik és értékpapír nyilvántartási-számlát nyit, amelynek vezetése ingyenes és rugalmas. Fontos tudni, hogy a számlanyitás időigénye jelentősen csökkenthető, ha igénybe veszi az Ügyfélregisztráció szolgáltatást, valamint a hozzá kapcsolódó Online időpontfoglalást.

Mindez tehát azt jelenti, hogy előre is ki tudja választani, hogy az alábbi táblázatban látható városok melyikében mikor szeretné személyesen megnyitni a számláját. Fontos tudni, hogy ha az Államkincstár járási kirendeltségein, illetve az állampapír értékesítési pontokon kezdeményezett állampapír befektetési tranzakciók vételár kiegyenlítését kizárólag készpénzmentes fizetési mód igénybevételével lehet lebonyolítani (átutalással vagy bankkártyával).

Mit hol intézhet megyénként? Állampapír forgalmazás

A Magyar Államkincstár oldala egy térképes megoldással megyénként is bemutatja, hogy az összesen 69 állampapír értékesítési hely hol található, de mi az áttekinthetőség kedvéért egy táblázatba is összegyűjtöttük ezen címeket és elérhetőségeket:

Címlapkép forrása: MTI Fotó Róka László

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

lakosság

állampapír

magyar államkincstár