Kiemelt projekt lett a vízi élménypark Győrben: már idén megkezdődhet az építkezés

HelloVidék   
  Megosztom
Kiemelt projekt lett a vízi élménypark Győrben: már idén megkezdődhet az építkezés

Optimális esetben akár idén elkezdődhet a vízi élménypark építése Győrben. A beruházást a kormány azzal is segíti, hogy kiemelt jelentőségűvé nyilvánította - írja a kisalfold.hu.

A következő években 18 kulcsfontosságú beruházás fog megvalósulni Győrben a Modern Városok Program keretén belül. Az egyik legjelentősebb a meglehetőségen rossz állapotban lévő strand átalakítása egy korszerű, látványos vízi élményparkká. Bár a fejlesztés még csak az előkészítés fázisában van, a kabinet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, így a folyamat jelentősen felgyorsulhat.

Dr. Sipos Gertrúd, a győri polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási főosztályvezetője elárulta a Kisalföldnek, hogy a strand jelenleg 25 különböző helyrajzi számon található, azonban az általános építéshatósági szabályok szerint építési engedély csak egy telekre adható. Bár lehetséges a telkek összevonása, az hosszadalmas jogi akadályokba ütközne. A kormányhatározat azonban lehetővé teszi, hogy a létesítmény több ingatlanon helyezkedhet el, és jóval rövidebb, 8-15 napos határidők lépnek érvénybe a hatósági eljárás során, míg a hagyományos rendben ez 30-75 napos ügyintézési határidőt jelentene. A főosztályvezető szerint ezek a lépések nagymértékben meggyorsítják a projekt megvalósítását.

A Modern Városok Program győri polgármesteri biztosa, Páternoszter Piroska elmondta a portálnak, hogy tavasszal fognak elkészülni a vízi élménypark kiviteli tervei, mely után már megindíthatja az önkormányzat a közbeszerzési eljárást. A szakember szerint optimális esetben ősszel kaphatja meg a munkaterületet a kivitelező, az átadás után pedig 2021-ben várható az átadás. Arra lehet számítani, hogy a strand 2020 nyarán biztosan zárva lesz, azonban az óvodai és iskolai csoportok úszásoktatásának helyet biztosító sátras uszoda várhatóan tovább nyitva lesz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

beruházás

fejlesztés

vízi élménypark

projekt

kivitelezés