Százmilliókat kap Szabadszállás: komoly fejlesztések lesznek

MTI   
  Megosztom
Százmilliókat kap Szabadszállás: komoly fejlesztések lesznek

Közel 800 millió forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával új autóbusz-állomást és családsegítőt építenek, közkonyhát, bérlakásokat újítanak fel és bővítik a polgárőrségnek helyet adó épületet Szabadszálláson.

Idén több száz millió forintot fordíthat fejlesztésekre a település. A Bács-Kiskun megyei önkormányzat koordinálásával elnyert, európai uniós forrásból megvalósuló projekteknek köszönhetően fejlesztik a szegregációval veszélyeztetett területeket Szabadszálláson és növelik a közbiztonságot. A 385 millió forintos támogatásnak köszönhetően 14 bérlakást újítanak fel, bővítik a polgárőrségnek helyet adó épületet, játszóteret és szabadidőparkot építenek és fejlesztik a zöldterületeket.

Szabadszállás önkormányzata korábban 116 millió forint támogatást nyert egy, a szegregátumban élők társadalmi felzárkózását célzó projektre, így az infrastrukturális fejlesztéseket a társadalmi hátrányok kompenzálását célzó szociális, oktatási, foglalkoztatási, közösségfejlesztési, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok egészítik ki.

A város tömegközlekedésének fejlesztésére 130 millió forintot fordíthatnak; információs ponttal és sofőrpihenővel ellátott négyöblös buszpályaudvar épül a városközpontban. A korszerű buszállomás külső és belső várótereit legalább 20-30 utas tudja majd használni, a peronok pedig akadálymentesen megközelíthetőek lesznek. A támogatásból a szomszédos ingatlanon működő szakorvosi rendelő előtt jól megvilágított gyalogátkelőt is kialakítanak.

A közkonyha homlokzati hőszigetelésére, vakolására és festésére, parkolókra és konyhai berendezésekre 100 millió forintot, a családsegítő központnak és a gyermekjóléti szolgálatnak helyet adó új épületre pedig 50 millió forintot költenek. Az uniós támogatásból a régi helyére egy új, nagyobb alapterületű intézmény épül, amelyben az irodák mellett várószoba és szociális helyiségek is helyet kapnak - sorolta a fejlesztéseket Báldy Zoltán.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabadszállás

fejlesztés

város

településfejlesztés