Hatalmas beruházás Miskolcon: a Lufthansa javító- és felújító bázist létesít

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas beruházás Miskolcon: a Lufthansa javító- és felújító bázist létesít

Repülőgép motoralkatrész javító- és felújító bázist létesít Miskolcon a Lufthansa Technik AG. A 2022-re megvalósuló, mintegy 100 millió dollár értékű beruházás megvalósításának szándékát 2019 február 21-én jelentették be a cég képviselői Szíjjártó Péter külügyminiszter és Miskolc polgármestere, Dr. Kriza Ákos jelenlétében, Budapesten.

A Lufthansa Technik AG miskolci, repülőgép motoralkatrészek javítására szakosodott üzemegységét a város Mechatronikai Ipari Parkjában építi fel. Mintegy 100 millió dollár értékű befektetéssel a repülőgépipar legkorszerűbb javítási/felújítási technikáját és technológiáját honosítják meg, ami kiterjedt az alkalmazottak világszínvonalú képzési és képesítési programjára is, derült ki Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közleményéből.

A tervek szerint a miskolci bázis 2022-ben kezdi meg működését. Az első öt évben 200, hosszú távon pedig mintegy 400 alkalmazottat foglalkoztat majd.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy világhírű cég, mint a Lufthansa Technik bővíti jelenlétét Magyarországon… Egyrészt ez a döntés ismét bizonyítja az ország üzleti vonzerejét, másrészt elismeri Miskolc fejlődése iránti elkötelezettségünket.

– közölte Szijjártó Péter külügyminiszter.

A rendszerváltozás óta ez lesz az eddigi legnagyobb egyösszegű ipari beruházás a városban. Következetesen alakítjuk úgy Miskolc gazdaságát, hogy meg tudjunk felelni a kor és a piac elvárásainak… A Lufthansa-beruházás bejelentése azért is nagy öröm, mert igazolja: városunkban ma a világ legnagyobb vállalatai is megtalálhatják a számításukat.

– mondta Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Magyarország negyedik legnagyobb városaként Miskolc nagyszámú magasan képzett műszaki szakembert és jó infrastruktúrát kínál a beruházásunkhoz… Bízunk benne, hogy a Miskolcot és az új kollégákat hamarosan bekapcsolhatjuk a társaság világméretű hálózatába.

– mondta el Philip Mende, a Lufthansa Technik motoralkatrész- és mobilgépészeti szolgáltatásainak vezetője.

A Lufthansa Technik miskolci telephelyének kialakítása 2021-ben indul. A javító/felújító tevékenység 2022-ben kezdődik, de a leendő munkatársak képzése már 2019-től folyamatos lesz a társaság hálózatának kijelölt üzemeiben, Németországban, Írországban, Malajziában, Kínában és az USA-ban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

lufthansa

repülőgép