Hat helyszínes rendezvénysorozat indult a gazdasági társaságok szakmai támgatására

HelloVidék   
  Megosztom
Hat helyszínes rendezvénysorozat indult a gazdasági társaságok szakmai támgatására

Tudásmegosztó rendezvénysorozatot indított a megyei jogú városok gazdasági társaságainak szakmai támogatása érdekében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Közbeszerzési Hatóság, együttműködésben a Megyei Jogú Városok Szövetségével. Az országos, hat helyszínes rendezvénysorozat célja a megyei jogú városok cégeit érintő számvevőszéki ellenőrzési tapasztalatok megosztása, valamint a közbeszerzésekkel kapcsolatos ismeretek bővítése, a gazdasági társaságok szabályszerű és eredményes működésének támogatása.

A hat helyszínes (Kaposvár, Debrecen, Miskolc, Kecskemét, Zalaegerszeg, Székesfehérvár) rendezvénysorozat nyitóeseményére 2019. február 21-én, Kaposváron került sor melyre a kaposvári, a pécsi és a szekszárdi megyei jogú városi önkormányzatok gazdasági társaságainak vezetői kaptak meghívást, olvasható az Állami Számvevőszék weboldalán.

A tudásmegosztó szemináriumot Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke nyitották meg. A rendezvényen az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője és a Közbeszerzési Hatóság szakértői tartottak szakmai előadásokat, majd válaszoltak a résztvevők kérdéseire.

Fontos, hogy polgáraink tisztán lássák a közös ügyeinket, tisztán lássák, hogyan gazdálkodunk, miként bánunk a közvagyonnal, mire költjük el az általuk befizetett adót.

- mondta el Szita Károly.

Az Állami Számvevőszék és a Megyei Jogú Városok Szövetsége között szoros, a párbeszédre épülő szakmai együttműködés alakult ki az elmúlt években. Az ÁSZ az elmúlt években mintegy 60, a megyei jogú városok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság ellenőrzését végezte el és összegezte a tapasztalatait, mondta el köszöntőjében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

A közszolgáltatásokat biztosító önkormányzati gazdasági társaságok hatékonysága és eredményessége kiemelkedő mértékben befolyásolja a szolgáltatást igénybe vevő lakosság életminőségét, biztonságát, egészségét, jólétét és jól-létét… A rendezvénysorozat célja a megyei jogú városok tulajdonában lévő gazdasági társaságok szabályszerű és eredményes működésének támogatása.

- közölte az elnök.

A Közbeszerzési Hatóság mind az Állami Számvevőszékkel, mind a Megyei Jogú Városok Szövetségével évek óta hatékonyan együtt munkálkodik. Mindkét szervezet delegált tagja részt vesz a Közbeszerzések Tanácsának munkájában, mondta el Rigó Csaba Balázs, Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Az a célunk, hogy a bajt megelőzzük azért, hogy kevesebb jogvitában kelljen eljárnia és szankciót alkalmaznia a Közbeszerzési Döntőbizottságnak.

– mondta az elnök.

Előadásában a Közbeszerzési Hatóság elnöke többek között bemutatta, hogy a hirdetmények formai és tartalmi lektorálását mindössze két munkanapon belül elvégzik. Az ellenőrzött hirdetmények az Európai Unió hivatalos lapjában és a napi szerkesztésű magyar Közbeszerzési Értesítőben kerülnek publikálásra, amelyről üzenetet kapnak az érintettek az ingyenesen letölthető Napi Közbeszerzés mobil applikáción keresztül.

Az országos rendezvénysorozat célja a megyei jogú városok cégeit érintő számvevőszéki ellenőrzési tapasztalatok széles körű megosztása, valamint a közbeszerzésekkel kapcsolatos ismeretek bővítése. Közös cél a megyei jogú városokban a helyi lakosságnak közszolgáltatásokat nyújtó gazdasági társaságok szabályszerű és eredményes működésének a támogatása. A következő eseményre 2019. március 14-én Debrecenben kerül sor, amelyen a debreceni, a békéscsabai és nyíregyházi önkormányzati gazdasági társaságok vezetői vehetnek részt.

Fotó: MTI/Varga György

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendezvény

kaposvár

ász