Megmenekült a belváros: nem épül fel a gigantikus iroda Miskolcon

HelloVidék   
  Megosztom
Megmenekült a belváros: nem épül fel a gigantikus iroda Miskolcon

Örökségvédelmi okokból nem épülhet fel Miskolc történelmi belvárosának főterén az Avalon Business Center.

A projektre jelenlegi formájában nem adja meg az építési engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal. Nem ez az első eset, hogy a hivatal nem adja meg az engedélyt a belvárosi foghíjtelken való építkezésnek: 2009-ben wellnes-szállodát terveztek ide, de monumentalitására hivatkozva az a projekt sem kapott engedélyt - közölte a Világgazdaság.

A jelenlegi beruházó, a Hell Energy Magyarország projektcége, az Avalon Center Kft. még a wellness-szállodánál is nagyobb épületet tervezett a foghíjtelekre. Az Avalon Business Center tervezett 21 méteres magasságával, és 350 férőhelyes mélygarázsával, és földszinti összterületével még a plázastoptörvény szerint is túlméretezett - mondta el Barna Péter, ügyvéd. Az épület környezetvédelmi engelyézését ezért sokan nem pártolják.

Ezért az épület a jelenleg tervezett, megismert formájában nem kaphat építési engedélyt, mert ahhoz már nem rendelkezhet a szükséges környezetvédelmi engedéllyel

- nyilatkozta az ügyvéd.

Tóth Róbert, az Avalon Center ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ettől függetlenül nem tesznek le a projektről, viszont a megvalósítás a tervezett 2020-as átadáshoz képest csúszni fog.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

beruházás

iroda

projekt