Kiemelkedően sokan végeznek fizikai munkát Magyarországon

hvg.hu   
  Megosztom
Kiemelkedően sokan végeznek fizikai munkát Magyarországon

Alig van ország, ahol többen végeznek kemény fizikai munkát, mint nálunk. Három országban többségbe kerültek azok, akiknek egy percre sem kell felállni munka közben - írja a hvg.hu.

Az Eurostat adatai szerint az Európai Unió dolgozóinak 38,6 százaléka végez ülőmunkát, Magyarországon ez a szám a dolgozók egyharmada. Hollandiában, Németországban és Luxemburgban a dolgozók több mint fele üli végig a munkaidejét. Ebbe a kategóriába nemcsak az irodai dolgozók számítanak bele, hanem akár a sofőrök is.

A hazai munkások 15,9 százaléka végez kemény fizikai munkát, ami kiemelkedő az EU-ban. Csupán két országban, Görögországban és Lengyelországban kerültek be többen ebbe a kategóriába. Hazánkban 14,6 százaléknak van olyan állómunkája, ami nem számít fizikai munkának - ide tartozik a tanár vagy a bolti eladó is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munka

eurostat

felmérés

ülőmunka

fizikai munka