Jól járt, aki ezt a szakmát választotta: ők keresnek a legjobban Magyarországon

Világgazdaság   
  Megosztom
Jól járt, aki ezt a szakmát választotta: ők keresnek a legjobban Magyarországon

Az éves bónuszok és a teljesítménybérezés miatt magasabb a pénzügyi területen dolgozók havi keresete az IT-szektorban mérthez képest, míg a rendszeres bérezés közel azonos a két ágazatban – mondta a Világgazdaságnak Horváth András, a Takarékbank elemzője.

Bár az informatika területén nem jellemzőek a különféle bónuszok mint a banki és biztosítói szektorban dolgozóknál, az IT-szektor bérei annyira gyorsan emelkednek, hogy nem lenne meglepő, ha az elkövetkezendő években letaszítanék a trónról a pénzügyi kereseteket.

A Takarékbank elemzője előrevetítette, hogy "a piaci kereslet törvényszerűsége miatt fog bekövetkezni a helycsere a fizetési lista élén". Azt is hozzátette, hogy a pénzügyi szektor nagyon túlsúlyos, többen dolgoznak ott, mint amennyire szükség van, a jövőben pedig számos munkakört automatizációval és digitalizációval válthatnak ki.

Az informatikai területen viszont ezzel ellenkező folyamatok figyelhetők meg, a gazdaság minden szintjén és szektorában egyre nagyobb a kereslet irántuk, így a bérek is gyorsabban emelkedhetnek

- mondta Horváth András a Világgazdaságnak. A Grafton Recruitment sajtóosztályán is azt közölték, hogy "a konkrét szakemberek bérét vizsgálva egyértelműen lehagyta már az IT-sek bére a pénzügyi szakemberekét."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munka

munkaerőhiány

informatikus

pénzügy

fizetés

bér

munkabér

jövedelem

jutalék