Nőtt a munkahelyi balesetek száma: így teszi tönkre magát a magyar melós

24.hu   
  Megosztom
Nőtt a munkahelyi balesetek száma: így teszi tönkre magát a magyar melós

A hatalmas munkaerőhiány miatt arra sincs idő, hogy az új munkaerőt be lehessen tanítani, de emiatt 30 százalékkal megemelkedett a munkahelyi balesetek száma – idézi cikkében a 24.hu László Zoltánt, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökét.

Vannak olyan munkák, mint a fémmegmunkálás, amire alig tudnak szakembereket alkalmazni a cégek a munkaerőhiány miatt, így kénytelenek betanított munkásokat felvenni. Amíg korábban az ilyen munkák betanulására két hét állt rendelkezésre, addig most mindössze két nap. Szakemberek szerint nem csoda, hogy így megnövekedett a roncsolásos balesetek száma.

A cikkből az is kiderült, hogy ez nem számít egyedi esetnek, mivel ez az egyik magyarázata annak, hogy miért nő országszerte a munkahelyi balesetek száma. Ugyan kevesebb a munkás, de a megrendelések folyamatosan nőnek, a dolgozókat viszont sok helyen túlhajtják, kizsigerelik, ez az oka annak, hogy a fáradt ember könnyebben hibázik.

Nemrég publikált jelentését a Pénzügyminisztérium, amelyből kiderült: tavaly közel 24 ezer munkahelyi baleset történt az országban (legalábbis, ami bejelentésre került), ehhez képest öt éve 20 ezernél kevesebb balest történt. Ami még súlyosabbnak számít, hogy tavaly 78 ember halt meg munkahelyi balesetben, a súlyos, csonkulásos balesetek pedig megduplázódtak egy év alatt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munka

meló

melós

munkás

állás

munkaerő

munkaerőhiány

baleset

munkahelyibalest