Nőtt a munkahelyi balesetek száma: így teszi tönkre magát a magyar melós

24.hu   
  Megosztom
Nőtt a munkahelyi balesetek száma: így teszi tönkre magát a magyar melós

A hatalmas munkaerőhiány miatt arra sincs idő, hogy az új munkaerőt be lehessen tanítani, de emiatt 30 százalékkal megemelkedett a munkahelyi balesetek száma – idézi cikkében a 24.hu László Zoltánt, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökét.

Vannak olyan munkák, mint a fémmegmunkálás, amire alig tudnak szakembereket alkalmazni a cégek a munkaerőhiány miatt, így kénytelenek betanított munkásokat felvenni. Amíg korábban az ilyen munkák betanulására két hét állt rendelkezésre, addig most mindössze két nap. Szakemberek szerint nem csoda, hogy így megnövekedett a roncsolásos balesetek száma.

A cikkből az is kiderült, hogy ez nem számít egyedi esetnek, mivel ez az egyik magyarázata annak, hogy miért nő országszerte a munkahelyi balesetek száma. Ugyan kevesebb a munkás, de a megrendelések folyamatosan nőnek, a dolgozókat viszont sok helyen túlhajtják, kizsigerelik, ez az oka annak, hogy a fáradt ember könnyebben hibázik.

Nemrég publikált jelentését a Pénzügyminisztérium, amelyből kiderült: tavaly közel 24 ezer munkahelyi baleset történt az országban (legalábbis, ami bejelentésre került), ehhez képest öt éve 20 ezernél kevesebb balest történt. Ami még súlyosabbnak számít, hogy tavaly 78 ember halt meg munkahelyi balesetben, a súlyos, csonkulásos balesetek pedig megduplázódtak egy év alatt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munka

meló

melós

munkás

állás

munkaerő

munkaerőhiány

baleset

munkahelyibalest