Nőtt a munkahelyi balesetek száma: így teszi tönkre magát a magyar melós

24.hu   
  Megosztom
Nőtt a munkahelyi balesetek száma: így teszi tönkre magát a magyar melós

A hatalmas munkaerőhiány miatt arra sincs idő, hogy az új munkaerőt be lehessen tanítani, de emiatt 30 százalékkal megemelkedett a munkahelyi balesetek száma – idézi cikkében a 24.hu László Zoltánt, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökét.

Vannak olyan munkák, mint a fémmegmunkálás, amire alig tudnak szakembereket alkalmazni a cégek a munkaerőhiány miatt, így kénytelenek betanított munkásokat felvenni. Amíg korábban az ilyen munkák betanulására két hét állt rendelkezésre, addig most mindössze két nap. Szakemberek szerint nem csoda, hogy így megnövekedett a roncsolásos balesetek száma.

A cikkből az is kiderült, hogy ez nem számít egyedi esetnek, mivel ez az egyik magyarázata annak, hogy miért nő országszerte a munkahelyi balesetek száma. Ugyan kevesebb a munkás, de a megrendelések folyamatosan nőnek, a dolgozókat viszont sok helyen túlhajtják, kizsigerelik, ez az oka annak, hogy a fáradt ember könnyebben hibázik.

Nemrég publikált jelentését a Pénzügyminisztérium, amelyből kiderült: tavaly közel 24 ezer munkahelyi baleset történt az országban (legalábbis, ami bejelentésre került), ehhez képest öt éve 20 ezernél kevesebb balest történt. Ami még súlyosabbnak számít, hogy tavaly 78 ember halt meg munkahelyi balesetben, a súlyos, csonkulásos balesetek pedig megduplázódtak egy év alatt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munka

meló

melós

munkás

állás

munkaerő

munkaerőhiány

baleset

munkahelyibalest