Több lányt terelnének műszaki pályára: 18 városban lesznek programok

MTI   
  Megosztom
Több lányt terelnének műszaki pályára: 18 városban lesznek programok

Hétfőtől jelentkezhetnek a felső tagozatos általános iskolások és középiskolások a Lányok Napja ingyenes programjaira, amelyeket országszerte tizennyolc városban rendeznek meg idén.

Budapesten, Cegléden, Debrecenben, Dunaharasztiban, Egerben, Gyöngyöshalászon, Győrben, Kalocsán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Makláron, Miskolcon, Siófokon, Százhalombattán, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszaújvárosban, és Veresegyházán lesznek programok, amelyekről részletesen a kezdeményezés weboldalán lehet olvasni, és amelyekre ott is lehet regisztrálni - olvasható a szervezők közleményében.

A fogadóhelyek a nyílt nap során bemutatják, hogy miért érdemes náluk tanulni vagy dolgozni, ezzel is ösztönözve a lányokat arra, hogy olyan pályát válasszanak maguknak, amelyen nem csupán kiteljesedhetnek, hanem szükség is van rájuk.

A Lányok Napja pályaorientációs kezdeményezést a világ számos országában megrendezik, a rendezvényt Magyarországon a Nők a Tudományban Egyesület koordinálja. Célja, hogy informálja a lányokat a természettudományos, műszaki és informatikai pályák előnyeiről, a Lányok Napja Programiroda pedig ezzel párhuzamosan szakmai segítséget nyújt a fogadóhelyek számára a minél érdekesebb és informatívabb programok megszervezéséhez. A fogadóhelyek és az érdeklődők jelentkezését a programiroda folyamatosan várja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

program

lányok napja

iskola

tanuló

diák

nők

tudomány

labor

gyár

műszaki

pályaválasztás

pályaorientáció